Αρχαία Ελλάδα και Σπύρος Λούης καλωσορίζουν τους ψηφιακούς επισκέπτες του μουσείου για την ιστορία του παγκόσμιου στίβου (Vid)

 Runbeat Team   20:43 15-03-2021  

Αρχαία Ελλάδα και Σπύρος Λούης καλωσορίζουν τους ψηφιακούς επισκέπτες του μουσείου για την ιστορία του παγκόσμιου στίβου (Vid)


Τη δημιουργία του πρώτου τρισδιάστατου εικονικού μουσείου αθλητικού περιεχομένου ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επίτευγμα, το οποίο φέρνει ένα νέο επίπεδο καινοτομίας και δημιουργικών τεχνολογιών στον κόσμο του αθλητισμού.

Το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα… ταξίδι στην ιστορία του στίβου και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις κορυφαίες στιγμές των θρύλων του αθλήματος.

Το μουσείο δίνει στους επισκέπτες του μία μοναδική διαδικτυακή εμπειρία μέσα από την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα σημαντικότερα γεγονότα στίβου από κάθε ήπειρο και να παρακολουθήσουν όσα σημαντικά έχουν συμβεί στον παγκόσμιο στίβο με έναν ρεαλιστικό διαδραστικό τρόπο. Στο μουσείο εκτίθενται και αντικείμενα σπουδαίων πρωταθλητών που βοηθούν στην αφήγηση της ιστορίας τους.

Τα εκθέματα είναι αντικείμενα που ανήκουν σε πολλούς από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του στίβου συμπεριλαμβανομένων των Καρλ Λιούις, Γιουσέιν Μπολτ, Πάαβο Νούρμι, Τζέσε Όουενς, Φάνι Μπλάνκερς-Κόεν, Ιρένα Σζεβίνσκα, Μαρί-Τζόσε Πέρες, Γιαν Ζελέζνι, Άλισον Φέλιξ κ.α. Οι πρωταθλητές έχουν δωρίσει στο μουσείο προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία βοηθούν στην καλύτερη διήγηση της ιστορίας τους.

Αναφερόμενος στο πρωτοποριακό αυτό μουσείο ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε τόνισε ότι το MOWA (Museum of World Athletics) είναι η τέλεια πλατφόρμα για την προβολή της κληρονομιάς του στίβου. «Είμαστε ευτυχείς που αποτελούμε την πρώτη διεθνή αθλητική Ομοσπονδία που δημιουργεί ένα τρισδιάστατο εικονικό μουσείο σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα από το MOWA οι φίλοι του αθλητισμού και των μουσείων θα μπορούν ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται να επισκεφτούν το μουσείο του στίβου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το virtual μουσείο δημιουργήθηκε σε μία περίοδο που λόγω του covid-19 οι μετακινήσεις είναι δύσκολες».

Ένα βίντεο ξενάγηση στο Μουσείο του στίβου: