Αρχαία Ελλάδα και Σπύρος Λούης καλωσορίζουν τους ψηφιακούς επισκέπτες του μουσείου για την ιστορία του παγκόσμιου στίβου (Vid)

 Runbeat Team   20:43 15-03-2021  

Αρχαία Ελλάδα και Σπύρος Λούης καλωσορίζουν τους ψηφιακούς επισκέπτες του μουσείου για την ιστορία του παγκόσμιου στίβου (Vid)


Τη δημιουργία του πρώτου τρισδιάστατου εικονικού μουσείου αθλητικού περιεχομένου ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επίτευγμα, το οποίο φέρνει ένα νέο επίπεδο καινοτομίας και δημιουργικών τεχνολογιών στον κόσμο του αθλητισμού.

Το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες του ένα… ταξίδι στην ιστορία του στίβου και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις κορυφαίες στιγμές των θρύλων του αθλήματος.

Το μουσείο δίνει στους επισκέπτες του μία μοναδική διαδικτυακή εμπειρία μέσα από την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν τα σημαντικότερα γεγονότα στίβου από κάθε ήπειρο και να παρακολουθήσουν όσα σημαντικά έχουν συμβεί στον παγκόσμιο στίβο με έναν ρεαλιστικό διαδραστικό τρόπο. Στο μουσείο εκτίθενται και αντικείμενα σπουδαίων πρωταθλητών που βοηθούν στην αφήγηση της ιστορίας τους.

Τα εκθέματα είναι αντικείμενα που ανήκουν σε πολλούς από τους μεγαλύτερους αθλητές στην ιστορία του στίβου συμπεριλαμβανομένων των Καρλ Λιούις, Γιουσέιν Μπολτ, Πάαβο Νούρμι, Τζέσε Όουενς, Φάνι Μπλάνκερς-Κόεν, Ιρένα Σζεβίνσκα, Μαρί-Τζόσε Πέρες, Γιαν Ζελέζνι, Άλισον Φέλιξ κ.α. Οι πρωταθλητές έχουν δωρίσει στο μουσείο προσωπικά τους αντικείμενα τα οποία βοηθούν στην καλύτερη διήγηση της ιστορίας τους.