Παραδόθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου η πρώτη Ολυμπιακή Δάδα

 Runbeat Team   15:37 05-11-2021  

Παραδόθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου η πρώτη Ολυμπιακή Δάδα


Ένα ακόμη αντικείμενο ανεκτίμητης αθλητικής αξίας συμπεριλήφθηκε στην πλούσια συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου. Το ιστορικό σωματείο της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών δώρισε στο Μουσείο την πρώτη Ολυμπιακή Δάδα.

 

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 31/11 παρουσία αρκετού κόσμου. Μάλιστα πριν η Δάδα παραδοθεί στα χέρια του Δημάρχου Μαραθώνος, Στέργιου Τσίρκα, πραγματοποιήθηκε συμβολική λαμπαδηδρομία από την Ιστορική Αφετηρία του Μαραθώνα έως το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Το κειμήλιο αυτό, σύμβολοτου Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία μετέφερε για πρώτη φορά την ιερή Φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Το «παρών» στην εκδήλωση πέραν του Δημάρχου έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Χρήστος Στάμος, Γιάννης Μπούσουλας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ. Μανώλης Γεωργάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μακρής, Γιώργος Ζορμπάς, Στέλιος Γεραμάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα κ. Κώστας Λάσκος. Όλοι οι παραπάνω ευχαρίστησαν την Ένωση Αρμενίων Αθλητών που με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. παραχώρησε την πιο ιστορική Δάδα του Ολυμπιακού κινήματος στο Μουσείο.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσίαση της πρώτης Αφής και Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας από την μεγάλη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη και Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλα Ζυγούρη.