Αθλήτρια τριάθλου νόμιζε ότι την πίεζε το σουτιέν κι έπαθε έμφραγμα χωρίς να το καταλάβει

 Runbeat Team   19:35 12-07-2022  

Αθλήτρια τριάθλου νόμιζε ότι την πίεζε το σουτιέν κι έπαθε έμφραγμα χωρίς να το καταλάβει


Η Anna Cupples από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας είναι μία αθλήτρια της οποίας την ιστορία πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’όψιν αναφορικά με την πρόληψη διαφόρων προβλημάτων υγείας. Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας δίχως να το γνωρίζουν και ακόμα και οι πιο υγιείς πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για να καταφέρουν να… προλάβουν οτιδήποτε εμφανιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το nypost.com, η 35χρονη αθλήτρια τριάθλου που λαμβάνει μέρος σε αγώνες Ironman ένιωσε μία αδιαθεσία κι έναν πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια μίας άσκησης. Δεν έδωσε σημασία καθώς νόμιζε ότι απλά την πίεζε το στενό σουτιέν που φορούσε, κι αυτό ήταν λάθος.

 

Στη συνέχεια δεν σταμάτησε την άσκηση, αλλά το βράδυ της ίδιας ημέρας πήγε στον καρδιολόγο για έναν τυπικό έλεγχο, κατά τον οποίο ο γιατρός συμφώνησε με το σκεπτικό της, αλλά την παρότρυνε να κάνει μερικές συμπληρωματικές εξετάσεις προληπτικά. Μετά τις εξετάσεις αποδείχθηκε ότι παρότι είναι νεαρή σε ηλικία, είχε υποστεί μία καρδιακή προσβολή!

Η Anna Cupples τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Είμαι τριαθλήτρια του Ironman, ένιωθα ανίκητη. Δεν πίστευα πραγματικά ότι θα μπορούσα να πάθω καρδιακή προσβολή», με το περιστατικό της να είναι διδακτικό για όλους μας.