Αθρόα η συμμετοχή του κόσμου σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο

 Runbeat Team   18:03 13-11-2022  

Αθρόα η συμμετοχή του κόσμου σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο


Η Αθήνα γέμισε σήμερα με κόσμο με αθλητική περιβολή, χρώματα, χαμόγελα, πόνο, κούραση, πάθος, πείσμα, αποφασιστικότητα….

Ένας ακόμη Μαραθώνιος έλαβε τέλος αφήνοντας πίσω του έντονες εικόνες, συγκινήσεις και πολλά συναισθήματα. Πέρα από τους χιλιάδες δρομείς, η Αθήνα γέμισε και από φίλου του αθλητισμού που βγήκαν στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους μετέχοντες και να τους δώσουν κουράγιο στην εξαντλητική προσπάθειά τους.

 

Ανάμεσα τους βρέθηκαν και πολλοί αθλητές του συλλόγου ολυμπιονικών, όπως η ασημένια πρωταθλήτρια του ύψους Νίκη Μπακογιάννη και η ολυμπιονίκης της πάλη Βούλα Ζυγούρη, αλλά και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Το «παρών» έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στον αγώνα των 5χλμ. Όπως δήλωσε μετά τον τερματισμό του, «πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία. Κάθε χρόνο νιώθεις και κάτι διαφορετικό. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι μια ολόκληρη κουλτούρα. Είναι ένα γεγονός, όχι μόνο αθλητικό, είναι πολιτιστικό, είναι κοινωνικό, είναι οικονομικό, ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό. Καταρχήν προκαλεί θετικά συναισθήματα σε όλο τον κόσμο που μετέχει ή παρακολουθεί και ενισχύει με τον τρόπο του όλους τους δρομείς. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, στον ΣΕΓΑΣ, στη Διοίκηση, στην Περιφέρεια Αττικής, σε όλους τους χορηγούς. Διότι ξέρετε, χωρίς τον ιδιωτικό τομέα μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ή γίνονται, αλλά πολύ λιγότερες. Γι’ αυτό το λόγο και χαιρόμαστε όταν υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας σε μεγάλα αθλητικά events που προάγουν και τον αθλητισμό και το άθλημα που υπηρετούν. Προάγουν και όλα αυτά τα ευχάριστα, που βλέπουμε αυτή την ώρα. Eύχομαι σε όλο τον κόσμο και στους 45.000 δρομείς να τερματίσουν και του χρόνου να είμαστε ακόμη περισσότεροι, να απολαύσουμε αυτή τη μοναδική εικόνα, τη μοναδική χαρά, την ομορφιά της Ελλάδας, της Αθήνας και πάμε μπροστά!».

 

Το ιδιαίτερο θετικό κλίμα που επικρατούσε το πρωί στην Αθήνα και ενώ συνέχιζαν να τερματίζουν οι αθλητές που συμμετείχαν στον αγώνα των 5 χλμ, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος αγωνίστηκε στα 5χλμ. «Είναι μια απολαυστική εμπειρία, μακάρι και του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εδώ και ακόμη περισσότεροι. Όσο περισσότερος κόσμος τρέχει, αθλείται, γυμνάζεται, τόσο μεγαλύτερο το όφελος για την κοινωνία. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας συμβάλει πολύ σε αυτό το πράγμα, να δίνει το ερέθισμα. Έρχονται πολίτες όχι μόνο από την Αθήνα, απ’ όλη την Ελλάδα, απ’ όλο τον κόσμο να έρχονται να απολαμβάνουν αυτή τη διαδρομή». Δεδομένου ότι τον συναντήσαμε μόλις είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του τον ρωτήσαμε και αν ήταν ικανοποιημένος από το χρόνο του. Χαμογελώντας ο Γιώργος Μαυρωτάς, που είχε μια εξαιρετική πορεία ως αθλητής του πόλο, μας είπε: «Ναι είμαι ευχαριστημένος. Ήθελα να κάνω τη διαδρομή σε λιγότερο από 30 λεπτά και πήγα κοντά στα 26 λεπτά».

«Είναι συγκινητικό να είμαι στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πάντα μου έρχονται μνήμες από την εποχή των δικών μου αθλητικών στιγμών. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι μετείχαν» είπε η Νίκη Μπακογιάννη.

Έντονο ήταν το χειροκρότημα που πήραν και οι μικροί που μετείχαν στον παιδικό αγώνα. Μάλιστα νικητής αναδείχθηκε ο γιος του παλιού μαραθωνοδρόμου, Βασίλη Ζαμπέλη.