Ατομικό ρεκόρ και πανελλήνια διάκριση οι στόχοι του Αλέξη Τζατζαράκη για το 2022

 Πάνος Κατσαρός   13:26 05-01-2022  

Ατομικό ρεκόρ και πανελλήνια διάκριση οι στόχοι του Αλέξη Τζατζαράκη για το 2022


Μετά από μία δύσκολη χρονιά για όλους τους αθλητές του κόσμου, ο Αλέξης Τζατζαράκης μπορεί να βάλει ένα θετικό πρόσημο κάνοντας τον απολογισμό του. Ο δρομέας του ΟΦΗ κατάφερε μέσα στο 2021 να σημειώσει ένα ατομικό ρεκόρ στα 400 μέτρα, κερδίζοντας στη σειρά του στα «Βενιζέλεια» που έγιναν στα Χανιά τον Μάιο, αλλά και κατακτώντας το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στην ίδια απόσταση στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

 

Μιλώντας στο Runbeat.gr, ο νεαρός δρομέας κάνει τον απολογισμό του για την περασμένη χρονιά, τονίζοντας πως δεν πήρε άσχημα αγωνιστικά για τον ίδιο: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν τα πήγα άσχημα, καθώς σημείωσα ατομικό ρεκόρ (49.33) στο διεθνές μίτινγκ "Βενιζέλεια" στα Χανιά και κέρδισα στα 400 μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στη Θεσσαλονίκη με χρόνο 49.73. Δεν έμεινα ευχαριστημένος με τον χρόνο, αλλά συμβιβάστηκα καθώς είχε πολύ αέρα στα πρώτα 200 μέτρα».

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τζατζαράκης έλαβε μέρος και στην σκυτάλη 4x400μ. ανδρών στο Πανελλήνιο Κ20 μαζί με τους Ανδρέα Σχοιναράκη, Γιώργο Λίλο και Πέτρο Ζελιαναίο, τερματίζοντας στην 8η θέση, με τους Α. Σχοιναράκη και Γ. Λίλο να έχουν αντιμετωπίσει κάποιους τραυματισμούς στην μέση της χρονιάς. Ο νεαρός πρωταθλητής έτρεξε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, στις σκυτάλες 4x100μ. και 4x400μ. τερματίζοντας μαζί με τους συναθλητές του 10οι και 6οι αντίστοιχα.

Κλείνοντας την ανασκόπηση για το 2021, ο Αλέξης Τζατζαράκης τόνισε πως: «Αγωνίστηκα και στις σκυτάλες 4x100μ. και 4x400μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 μαζί με τους καλούς μου φίλους και συναθλητές Απολλόδωρο Σαατσάκη, Αλέξανδρο Ζαμπάρα και Θοδωρή Γιαννόπουλο, όπου βγήκαμε 4οι και στις δύο, από δικά μας λάθη».

 

Παρότι η χρονιά ήταν επιτυχημένη αθλητικά για τον ίδιο, ο νεαρός δρομέας μιλάει για τα προβλήματα που προξένησε στους αθλητές στίβου ο κορωνοϊός: «Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες καθώς η πανδημία μας είχε περιορίσει τις μετακινήσεις και την περίοδο του lockdown καθώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν κλειστές και δεν μπορούσαμε να κάνουμε προετοιμασία.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πάλι τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς για την είσοδο μας στα στάδια για να αγωνιστούμε τόσο σε Παγκρήτιους όσο και σε πανελλήνιους αγώνες έπρεπε να επιδεικνύουμε αρνητικό rapid test και η χρήση μάσκας ήταν υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σταδίου. Επιτρεπόταν να τη βγάλουμε μόνο όταν κάναμε ζέσταμα και όταν αγωνιζόμασταν, καθώς και στην αποθεραπεία».

Φέτος ο Αλέξης Τζατζαράκης πραηματοποιεί την προετοιμασία του στη Θεσσαλονίκη, καθώς παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΑΠΘ. Προπονητής του τον καιρό πριν βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Γιώργος Κόκκινος, ενώ πλέον προπονείται υπό τις οδηγίες του Κώστα Χήτα.

 

«Θα κατέβω στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ τον Φεβρουάριο στα 400 και 4x400 για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Στόχος μου αυτή τη χρονιά είναι ένα ατομικό ρεκόρ κάτω από τα 49 δευτερόλεπτα και ένα πανελλήνιο μετάλλιο στη 4x400 ανδρών όσο και στα 400 Κ23» είπε ο σπρίντερ του ΟΦΗ, που στοχεύει σε ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά.