Αυγενάκης: «Κανένας δε φεύγει από τον Άγιο Κοσμά, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα»

 Runbeat Team   10:44 26-10-2022  

Αυγενάκης: «Κανένας δε φεύγει από τον Άγιο Κοσμά, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα»


Τη δική του απάντηση, μέσω ανάρτησής του, έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης όσον αφορά στο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στη συνάντηση που είχε χθες με το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ενώ τονίζει ότι κανένα άθλημα ή αθλητής δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τον Άγιο Κοσμά, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα.

 

Η ανάρτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού αναφέρει:

«Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (την πρόεδρο Μερόπη Μοσχογιάννη, τον αντιπρόεδρο Γιάννη Παπαδημητρίου, την ταμία Γεωργία Ελληνάκη και τα μέλη Καλλιόπη Νικολαΐδου και Κωνσταντίνο Μάντζιο), τον πρόεδρο Μηνά Χατζηαντωνίου και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, παρουσία του γενικού διευθυντή – συντονιστή του OAKA, Κωνσταντίνος Χαλιορής και του προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, Πέτρου Γαλάνη, ο οποίος συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Τους επανέλαβα ότι η εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό δεν επηρεάζει το ΝΠΔΔ του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το οποίο δεν καταργείται. Θα συνεχίσει να έχει υπό τις εποπτεία του τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» - Παπαστράτειο Κολυμβητήριο που αναβαθμίζεται και κλειστό μπάσκετ που ανακατασκευάζεται- αλλά και τις ναυταθλητικές στο Μικρολίμανο.

Η έδρα του –το διοικητήριο- θα παραμείνει στο Ελληνικό και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των 66 εργαζομένων είναι ούτως ή άλλως θεσπισμένη από τον νόμο μας 4726/2020 (άρθρο 23).

Μάλιστα, θα έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν εάν θα θέλουν να συνεχίσουν στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ή να μεταταχθούν στη General Secretariat of Sports και από εκεί να διατεθούν στα άλλα Αθλητικά μας Κέντρα στην Αττική (ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Χωριό ή Παιανία, όπου άμεσα θα επισκευαστούν, θα εκσυγχρονιστούν και θα επεκταθούν τα ρημαγμένα Ολυμπιακά ακίνητα «σπίτι του κλειστού στίβου» και «σπίτι του βόλεϊ», το οποίο διαθέτει και ξενώνες).

Η προσήλωση στην εύρυθμη λειτουργία της προετοιμασίας των Πρωταθλητών μας και των Εθνικών μας ομάδων είναι το πρώτο ζητούμενο όλων μας και κανένα άθλημα ή αθλητής δεν πρόκειται να μετακινηθεί από τον Άγιο Κοσμά, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλιστεί η νέα αθλητική του έδρα (είτε με όσες δημιουργηθούν στο Ελληνικό είτε με την περαιτέρω αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων).

Επιπλέον, θα μεριμνήσουμε και για τον σωματειακό αθλητισμό.

Οι συζητήσεις με την Lamda Development συνεχίζονται για να βρεθούν οι καταλληλότερες λύσεις και όλα θα γίνουν απολύτως συντεταγμένα, χωρίς αιφνιδιασμούς, με πρότερη αναλυτικότατη ενημέρωση των πάντων, με διαφάνεια και τάξη, όταν θα έρθει η ώρα της σταδιακής μετεγκατάστασης από τον Άγιο Κοσμά».