Χρέη εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δ.Σ. της WADA ανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης

 Runbeat Team   11:43 03-02-2023  

Χρέη εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Δ.Σ. της WADA ανέλαβε ο Λευτέρης Αυγενάκης


Τη θέση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ κατέλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η υποψηφιότητα του κ. Αυγενάκη είχε ανακοινωθεί στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και στις αρχαιρεσίες που έγιναν εξελέγη στην κεντρική διοίκηση της WADA.

 

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού μετά τις τελευταίες εξελίξεις:  «Η εκλογή μου, στην κεντρική διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ ( World Anti-Doping Agency ) αποτελεί προσωπική τιμή, αλλά και μέγιστη αναγνώριση της χώρας μας!

Η τιτάνια προσπάθειά μας, επί τρία χρόνια, απέδωσε, η Ελλάδα επέστρεψε στη φυσική της θέση, στη διεθνή πρωτοπορία αντιμετώπισης του ντόπινγκ. Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των αξιών τους, οφείλει να είναι θεματοφύλακας του καθαρού αθλητισμού και αυτό πράττει πλέον.

Ευχαριστώ θερμά το σύνολο των κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπεφρασμένη εμπιστοσύνη τους στο όνομά μου εκ μέρους της Ελλάδας. Η επιλογή μου, ως εκπροσώπου του συνόλου των κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κεντρική διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) αποτελεί ύψιστη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Δεσμεύομαι να εκπροσωπήσω συνολικά τις αξίες και τις προτεραιότητες της ΕΕ στον WΑDA».