Bekele, Lemma και Mo Farah στους ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου του Λονδίνου

 Runbeat Team   19:36 07-07-2022  

Bekele, Lemma και Mo Farah στους ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου του Λονδίνου


Μετά από την μεγάλη επιστροφή του Mo Farah στον μαραθώνιο του Λονδίνου, οι διοργανωτές του αγώνα γνωστοποίησαν ολόκληρο το elite field στους άνδρες.

Εκτός λοιπόν από τη συμμετοχή του θρυλικού Βρετανού, πολλές συμμετοχές μεγάλων ονομάτων συγκεντρώθηκαν στον αγώνα που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, αντίπαλοι του Mo Farah θα είναι ο εκ των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων όλων των εποχών, Kenenisa Bekele, αλλά και ο νικητής του 2021 που επιστρέφει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, Sisay Lemma.

 

Ο Bekele, με ατομικό ρεκόρ το τρομερό 2:01:41 που τον κατατάσσει ως τον δεύτερο γρηγορότερο μαραθωνοδρόμο του κόσμου, έχει φτάσει δύο φορές κοντά στη νίκη στο Λονδίνο τερματίζοντας τρίτος το 2016 και δεύτερος το 2017. Πλέον, στα 40 του, θέλει να πάρει μία από τις τελευταίες πολύ μεγάλες νίκες της καριέρας του.

Από την άλλη, ο Lemma θέλει να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά του στον αγώνα. Άλλες σημαντικές συμμετοχές από την Αιθιοπία είναι οι Birhanu Legese (2:02:48) και Mosinet Geremew (2:02:55), ενώ από την πλευρά της Κένυας ξεχωρίζει η συμμετοχή του Vincent Kipchumba.

Για πρώτη φορά στον αγώνα θα λάβει μέρος ο κάτοχος του Ευρωπαϊκού ρεκόρ με 2:03:36, Bashir Abdi, αντιμετωπίζοντας τον φίλο του, Mo Farah.

Αναλυτικά το elite field των ανδρών για τον μαραθώνιο του Λονδίνου:

Bekele, Lemma και Mo Farah στους ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου του Λονδίνου runbeat.gr

Bekele, Lemma και Mo Farah στους ελίτ δρομείς του Μαραθωνίου του Λονδίνου runbeat.gr