Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα κάνοντας ζογκλερικά με τρεις μπάλες σε 34:47!

 Runbeat Team   18:23 12-07-2022  

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα κάνοντας ζογκλερικά με τρεις μπάλες σε 34:47!


Ο Michael Bergeron κατάφερε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που τόσο πολύ ήθελε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο στα 10 χιλιόμετρα με ζογκλερικά με τρεις μπάλες. Ο Bergeron ολοκλήρωσε την προσπάθεια και μπήκε στα ρεκόρ Guinness χρόνο 34 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα, στο στάδιο του Πανεπιστημίου Prince Edward στον Καναδά.

 

Ο ίδιος είχε προσπαθήσει εκ νέου να καταρρίψει το ρεκόρ το 2018 αλλά δεν μετρήθηκε επίσημα από τα Guinness World Records γιατί έγινε σε διαδρομή που δεν είχε εγκριθεί. Κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν ο Michal Kapral από το Τορόντο με 36:27.

BERGERON Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα κάνοντας ζογκλερικά με τρεις μπάλες σε 34:47! runbeat.gr

Για να καταρρίψει το ρεκόρ, ο Michael Bergeron χρησιμοποίησε αρκετούς «λαγούς» κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ όλη του η προσπάθεια υπάρχει καταγεγραμμένη σε βίντεο. Ο εξαιρετικός δρομέας και ζογκλέρ έχει στην κατοχή του και το παγκόσμιο ρεκόρ για τον γρηγορότερο ημιμαραθώνιο με ζογκλερικά από το 2018 με 1:17:09 στο Τορόντο, ενώ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος στόχος τον κράτησε σε… φόρμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Bergeron ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο στα 13 του και με τα ζογκλερικά στο λύκειο. Ένας φίλος του στο Πανεπιστήμιο τον προκάλεσε να συνδυάσει τα δύο αυτά hobbies και κάπως έτσι ξεκίνησε να τα «παντρεύει» από το 2014.