Βίντεο-Σοκ για τον Μαραθώνιο: Πεδίο μάχης έγινε αγώνας με 16 τραυματίες αθλητές στο Καμερούν

 Runbeat Team   18:35 27-02-2023  

Βίντεο-Σοκ για τον Μαραθώνιο: Πεδίο μάχης έγινε αγώνας με 16 τραυματίες αθλητές στο Καμερούν


Σοκ στο Καμερούν, με δεκαοκτώ ανθρώπους να τραυματίζονται από εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά την έναρξη ενός μαραθωνίου. Το συμβάν έλαβε χώρα στο αγγλόφωνο νοτιοδυτικό Καμερούν, με τρεις εκρήξεις να σημειώνονται κατά την έναρξη ενός μαραθωνίου της περιοχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο νοτιοδυτικό Καμερούν επικρατεί μία αιματηρή σύγκρουση μεταξύ του στρατού και αυτονομιστών ανταρτών.

Όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν κατά την έναρξη της 28ης διοργάνωσης της ανάβασης στο Όρος Καμερούν, που έχει τον τίτλο «Αγώνας της Ελπίδας». Η διοργάνωση έλαβε χώρα στην Μπουέα, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής περιοχής, που βρίσκεται 70 χλμ. δυτικά της Ντουάλα, και αποτελεί οικονομική πρωτεύουσα του Καμερούν.

 

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ναρσίς Μουέλ Κομπί, υπουργός Αθλητισμού που βρέθηκε στο σημείο για την διοργάνωση «Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας αθλητής και 17 θεατές», με τον κυβερνήτη της περιοχής, Μπέρναρντ Οκάλια Μπιλάι, να δηλώνει «Υπήρξαν μερικές απόπειρες αναταραχής με τρεις εκρήξεις στη διαδρομή. Αυτές οι εκρήξεις δεν είχαν καμία επίπτωση στον αγώνα».

Την ευθύνη για τις εκρήξεις ανέλαβαν οι αυτονομιστές ADF (Ambazonia Defense Forces), μια από τις κύριες ένοπλες οργανώσεις στις αγγλόφωνες περιοχές. Δείτε παρακάτω τα σοκαριστικά βίντεο με την στιγμή των εκρήξεων: