«Βόμβα» για την νικήτρια του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης

 Runbeat Team   16:52 10-11-2022  

«Βόμβα» για την νικήτρια του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης


Οι διοργανωτές του αγώνα της Νέας Υόρκης δεν έκαναν τεστ antidoping στη νικήτρια του μαραθωνίου, Sharon Lokedi πριν την συμμετοχή της. Η Lokedi ήταν η νικήτρια του αγώνα στο ντεμπούτο της, με χρόνο 2:23:23, όμως όπως αποκαλύφθηκε δεν είχε ελεγχθεί για doping πριν τον αγώνα.

Την Τρίτη, ο επικεφαλής της Μονάδας Ακεραιότητας στίβου, Brett Clothier επιβεβαίωσε ότι η 28χρονη δεν ελέγχθηκε καθώς αποτελεί μέρος ενός ειδικού προγράμματος, όπως αναφέρει η New York Times.

 

Δεν υπάρχει κάτι το οποίο «δείχνει» πως η Lokedi έχει παραβεί τους κανόνες ή ότι είναι «ντοπέ», όμως σε κάθε περίπτωση έχει δημιουργήσει εντύπωση το γεγονός ότι δεν ελέγχθηκε, έκανε ντεμπούτο και νίκησε στον μεγάλο αυτό αγώνα. 

Αυτή τη σεζόν, οι διοργανωτές έκαναν τεστ στους 40 κορυφαίους άνδρες και στις 40 κορυφαίες γυναίκες του αγώνα, με την Lokedi να βρίσκεται στη θέση 47 του ranking, συνεπώς δεν βρισκόταν στη λίστα. Η αθλήτρια μάλιστα έκανε τεστ τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2021 και έκτοτε δεν αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου κάποιο τεστ.

Από το 2023, η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει και να ελέγχονται 150 άνδρες και 150 γυναίκες.