Βομβάρδισαν το σπίτι του Παλαιστίνιου δρομέα των Ολυμπιακών Nader Al Masri

 Runbeat Team   15:51 26-05-2021  

Βομβάρδισαν το σπίτι του Παλαιστίνιου δρομέα των Ολυμπιακών Nader Al Masri


Ο Nader Al Masri βρέθηκε στο Πεκίνο ως ο σημαιοφόρος αθλητής της Παλαιστίνης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Πλέον προσπαθεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όμως πλέον έχει να αντιμετωπίσει ακόμα μία δυσκολία στη ζωή του, καθώς το σπίτι του βομβαρδίστηκε από τον στρατό του Ισραήλ.

 

Στα μέσα της νυκτός της 19ης Μαΐου, ο Al Masri έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον στρατό του Ισραήλ που τον ενημέρωσε ξεκάθαρα ότι η περιοχή θα βομβαρδιζόταν. Κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού που κράτησε 11 ημέρες μέσα στο Μάιο, περισσότερα από 1.000 σπίτια καταστράφηκαν, με εκείνο του Παλαιστινίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων να είναι ένα από αυτά.

Το αποτέλεσμα ήταν το σπίτι του Al Masri να υποστεί τεράστιες ζημιές, με μία πολύ μεγάλη τρύπα από την οποία φαίνεται το διπλανό σπίτι. Το σπίτι του Al Masri βρίσκεται σε μία περιοχή βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, το Beit Hanoun. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο συρράξεων και αυτή είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του καταστρέφεται ή υπέστη ζημιές.

Ο ίδιος δήλωσε σε ξένα μέσα πως ήταν χαρούμενος που δεν έχασε το μετάλλιο της συμμετοχής του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, καθώς το βρήκε στα συντρίμμια. «Όταν βλέπω πως ό,τι έχω προσπαθήσει να φτιάξω εδώ και 20 χρόνια καταστρέφεται, είμαι συντετριμμένος» πρόσθεσε για το θλιβερό γεγονός.

 

Πηγή: tv2.no