Βρετανός ασημένιος Ολυμπιονίκης βρέθηκε θετικός σε doping, κίνδυνος απώλειας του μεταλλίου για τη χώρα!

 Runbeat Team   9:32 13-08-2021  

Βρετανός ασημένιος Ολυμπιονίκης βρέθηκε θετικός σε doping, κίνδυνος απώλειας του μεταλλίου για τη χώρα!


Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400 της Μεγάλης Βρετανίας ήταν πολύ καλή και κατάφερε να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πρόβλημα ωστόσο έχει προκύψει με το δείγμα ενός από τους δρομείς, του Chijindu Ujah, καθώς εντοπίστηκε στον οργανισμό του μία απαγορευμένη ουσία με όνομα Ostarine που ενισχύει τις επιδόσεις ενός αθλητή και βοηθάει στην απώλεια βάρους.

 

Ο Ujah έλαβε μέρος και στα 100 μέτρα, ενώ εάν η Μεγάλη Βρετανία αποκλειστεί από τον αγώνα της σκυταλοδρομίας, τότε το ασημένιο μετάλλιο θα πάει στον Καναδά των Aaron Brown, Jerome Blake, Brendon Rodney και Andre De Grasse, ενώ το χάλκινο θα πάει στους Κινέζους Tang Xingqiang, Xie Zhenye, Su Bingtian και Wu Zhiqiang που είχαν πάρει την τέταρτη θέση τον τελικό.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφαση των διοργανωτών, με την θέση του Βρετανού να είναι αρκετά δύσκολη. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι κανόνες της Παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα, καθώς μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η ομάδα σκυταλοδρομίας θα αποκλειστεί αυτόματα από το event με όλες τις συνέπειες για την ομάδα, να περιλαμβάνουν την αφαίρεση των τίτλων, μεταλλίων, πόντων και χρηματικών επάθλων».