Βρετανός λογιστής έτρεξε 100άρι σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα! (Vids)

 Runbeat Team   17:58 21-06-2023  

Βρετανός λογιστής έτρεξε 100άρι σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα! (Vids)


Ο Eugene Amo-Dadzie κατέκτησε τον τίτλο του… γρηγορότερου λογιστή του κόσμου, καθώς σημείωσε μία φανταστική επίδοση την περασμένη Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός έλαβε μέρος στο μίτινγκ World Athletics Continental Tour που έγινε στο Γκρατς της Αυστρίας και έγινε ο τέταρτος γρηγορότερος σπρίντερ στην ιστορία της πατρίδας του τερματίζοντας σε 9.93 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα!

 

O 30χρονος ξεκίνησε να ασχολείται με τα σπριντ μόλις το 2019 και έχει δείξει τεράστια βελτίωση, καταφέρνοντας να γράψει ιστορία. Πλέον, στην Μεγάλη Βρετανία, γρηγορότεροι είναι μόνο οι Linford Christie, Zharnel Hughes και James Dasaolu. Επίσης, με το 9.93 στην Αυστρία, ο Eugene Amo-Dadzie έγινε ο 13ος γρηγορότερος δρομέας του κόσμου για φέτος. Ο «γρηγορότερος λογιστής του κόσμου» έκανε την πρώτη του διεθνή εμφάνιση τον περασμένο Μάρτιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Κωνσταντινούπολη.

Παράλληλα, συνεχίζει να εργάζεται ως λογιστής στην εταιρία The Berkeley Group του Λονδίνου και μένει να φανεί εάν η πρόσφατη επίδοσή του θα τον κάνει να ασχοληθεί ακόμα πιο σοβαρά με τον στίβο.