Οι πέντε ταχύτεροι σπρίντερ που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Παρίσι

 Runbeat Team   17:51 22-06-2024  

Οι πέντε ταχύτεροι σπρίντερ που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο Παρίσι


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού και οι αθλητές βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους με σκοπό να είναι έτοιμοι στον αγώνα-στόχο της χρονιάς.

Τα 100 μέτρα των ανδρών συγκεντρώνουν πάντα τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού και το Παρίσι δε θα αποτελέσει εξαίρεση.

 

Αναμένονται ίσως τα πιο συναρπαστικά 100μ. ανδρών των τελευταίων ετών με βάση τις επιδόσεις των αθλητών.  Η Pulse Sports συγκέντρωσε τις πέντε κορυφαίες επιδόσεις των σπρίντερ που αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις στο Παρίσι.

1. Ferdinand Omanyala (KEN) - 9,79 δευτερόλεπτα

Ο ταχύτερος σπρίντερ της Αφρικής, ο Ferdinand Omanyala, επιβεβαίωσε τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο καθώς τερμάτισε σε 9,79 στα εθνικά δοκιμαστικά της Κένυας που πραγματοποιήθηκαν στο στάδιο Nyayo στο Ναϊρόμπι.

2. Oblique Seville (JAM) - 9,82 δευτερόλεπτα

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Oblique Seville έτρεξε στο Racer Grand Prix για να σημειώσει το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα 100μ. για φέτος τερματίζοντας σε 9,82. Μία επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο και αφήνει υποσχέσεις ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του συμπατριώτη του Usain Bolt.

3. Noah Lyles (ΗΠΑ) - 9,85 δευτερόλεπτα

Ο Noah Lyles έχει δείξει μία σταθερότητα στις επιδόσεις του και το 9,85 που σημείωσε φέτος τον καθιστά ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στο Παρίσι στα 100μ. Βασικό του αγώνισμα παραμένουν, ωστόσο, τα 200μ.

4. Reginfo Montoya (CUB) - 9,90 δευτερόλεπτα

Ο Κουβανός σπρίντερ Shainer Reginfo Montoya έγινε πρωτοσέλιδο όταν τερμάτισε σε 9,90 στο Carlos Gil Memorial στη Σαλαμάνκα, σημειώνοντας νέο εθνικό ρεκόρ. Με το χρόνο αυτό, όχι μόνο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά έθεσε υποψηφιότητα και για ένα μετάλλιο.

5. Christian Miller (ΗΠΑ) - 9,93 δευτερόλεπτα

Ο ανερχόμενος αστέρας Christian Miller έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους στην ηλικιακή του κατηγορία (U20) στα 100μ. μετρώντας φέτος δύο κούρσες κάτω από τα 10’’ και συγκεκριμένα μία στα 9,93 και μία στα 9,95. Έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το Creekside High School, η απόδοση του Miller στο New Balance Nationals Outdoor άφησε υποσχέσεις για το μέλλον…