Δ. Τσάκαλος: «Θεωρώ πως έδειξα για ακόμα μία φορά στην ομοσπονδία ότι είμαι υπολογίσιμος»

 Runbeat Team   11:54 19-03-2023  

Δ. Τσάκαλος: «Θεωρώ πως έδειξα για ακόμα μία φορά στην ομοσπονδία ότι είμαι υπολογίσιμος»


Ο Δημήτρης Τσάκαλος τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 1:08:07 και με μικρή διαφορά από τον Παναγιώτη Καραΐσκο που πήρε εν τέλει τη νίκη. Ο Έλληνας αθλητής θέλησε στις δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ να κάνει μία αναφορά στον ΣΕΓΑΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Θεωρώ πως έδειξα για ακόμα μία φορά στην ομοσπονδία ότι είμαι υπολογίσιμος».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Τσάκαλος:

Για τον αγώνα: «Ήταν μία ωραία μάχη, ήμασταν πολύ κοντά μέχρι τέλος. Είχα μπει με μοναδικό στόχο τη νίκη φέτος, ήμουν σε καλή κατάσταση και είχα μία τακτική στο μυαλό μου που δεν μου βγήκε στο τέλος. Είμαι ευχαριστημένος, είναι ένα ατομικό ρεκόρ για εμένα, μία ακόμα εμπειρία και θεωρώ ότι είμαι σε καλό δρόμο. Έχω στην άκρη του μυαλού μου και τον μαραθώνιο για το Νοέμβριο. Θεωρώ πως έδειξα για ακόμα μία φορά στην ομοσπονδία ότι είμαι υπολογίσιμος. Θεωρώ ότι οι επιδόσεις που κάνω είναι αρκετά κοντά σε αυτές των πρώτων και θα πρέπει να υπάρχει στην άκρη του μυαλού των ανθρώπων της ομοσπονδίας.

 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου και το σύλλογο μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά μου, και σήμερα θα ήθελα να κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στην INTRAKAT που πίστεψε σε εμένα. Είμαι αθλητής ανοικτού στίβου, θα ήθελα να κυνηγήσω μία θέση στο βάθρο του Πανελληνίου των 10 χιλιομέτρων και γιατί όχι μία επίδοση κάτω από 30 λεπτά, που βλέπουμε σπάνια στην Ελλάδα».

Για τον Παναγιώτη Καραΐσκο: «Ο Παναγιώτης είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής, και στον μαραθώνιο. Ειδικά σε τέτοιες διαδρομές. Βγήκε λίγο πιο δυνατός και όπως ανέφερε ο ίδιος, η εμπειρία του και οι προπονήσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Συγχαρητήρια στον Παναγιώτη, είναι ένας καλός αθλητής, έχει κάνει ένα μεγάλο σερί όλα αυτά τα χρόνια και γιατί όχι, είναι σε καλό δρόμο να το συνεχίσει. Θα είμαι εδώ του χρόνου για να κυνηγήσω ξανά την πρώτη θέση».