Δ. Τσάκαλος: Με «οδηγό» το άκρως επιτυχημένο 2021 προετοιμάζεται στο Μόναχο για νέες διακρίσεις

 Πάνος Κατσαρός   17:29 21-01-2022  

Δ. Τσάκαλος: Με «οδηγό» το άκρως επιτυχημένο 2021 προετοιμάζεται στο Μόναχο για νέες διακρίσεις


Ο Δημήτρης Τσάκαλος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες μέσα στο 2021 καθώς αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την προετοιμασία του στο Μόναχο με κλειστές τις αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της πανδημίας και το κρύο – χιόνι να δυσκολεύουν τις προσπάθειές του. Παρόλα αυτά, ο ίδιος τονίζει στο Runbeat πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

 

«Το 2021 απεδείχθη απόλυτα επιτυχημένο για εμένα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι» μας λέει και εξηγεί: «Με 2 ασημένια και 1 χρυσό μετάλλιο σε πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία των Νέων (5000μ/10000μ και ανώμαλος δρόμος αντίστοιχα), 1 ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των Αντρών στα 10000μ, ατομικά ρεκόρ σε 5000μ (14:34,13) και 10000μ (30:16,61) καθώς και την πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική ομάδα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου δεν θα μπορούσα παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένος».

«Στόχος η βελτίωση των ατομικών μου επιδόσεων στα βασικά μου αγωνίσματα και τις μικρότερες αποστάσεις»


Ο δρομέας του Γιώργου Τσαλτάκη ξεκίνησε για φέτος την προετοιμασία του στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, έχοντας πολύ καλή ψυχολογία από το αρκετά επιτυχημένο 2021. «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στοχεύουμε με τον προπονητή μου στη βελτίωση των ατομικών μου επιδόσεων τόσο στα βασικά μου αγωνίσματα (5χλμ, 10χλμ) όσο και στις μικρότερες αποστάσεις όπως τα 1500μ.» αναφέρει ο νεαρός δρομέας σχετικά με τους αρχικούς του στόχους.

 

Αυτή την περίοδο, ο νεαρός δρομέας του Γ.Σ. Αμαρουσίου βρίσκεται στο Μόναχο συνεχίζοντας με πολύ καλούς ρυθμούς τις προπονήσεις. «Κύριος στόχος για την χειμερινή σεζόν είναι μια καλή εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου όπου θα κυνηγήσω μια θέση στο βάθρο, ενώ θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και στον κλειστό στίβο στα 3000μ σε αγώνες στην Γερμανία» αναφέρει σχετικά με τους αγώνες της χειμερινής περιόδου στο Runbeat o Δημήτρης Τσάκαλος.

«Το προπονητικό μου πλάνο εστιάζει περισσότερο στον ανοιχτό στίβο»


Όσον αφορά τους βασικούς του στόχους για το 2022, ο Δ. Τσάκαλος τονίζει: «Το προπονητικό μου πλάνο εστιάζει περισσότερο στον ανοιχτό στίβο. Ο μεγάλος μου στόχος για το 2022 είναι να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από τα 30 λεπτά στα 10χλμ. καθώς και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα 5 και 10χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

 

Όπως μας λέει ο ίδιος, οι προπονήσεις του πηγαίνουν εξαιρετικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι συγκεκριμένες επιδόσεις είναι εφικτές, πάντα με την υποστήριξη του Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, αλλά και του προπονητή του, Γιώργου Τσαλτάκη.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του Δημήτρη Τσάκαλου βρίσκεται και η συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι, εάν βέβαια του το επιτρέψουν οι επιδόσεις του.