Δέκα μαραθώνιοι σε δέκα μέρες με ιστορικό χαρακτήρα στη Μεσσηνία

 Runbeat Team   13:48 28-09-2021  

Δέκα μαραθώνιοι σε δέκα μέρες με ιστορικό χαρακτήρα στη Μεσσηνία


Στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 θα είναι αφιερωμένος ο δρομικός αγώνας Run Messinia που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί 2-11 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η ιστορική διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε 8 συνολικά Δήμους της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας και θα περιλαμβάνει 10 συνολικά μαραθωνίους, μέσα σε 10 συνεχόμενες ημέρες.

 

Το “Run for Freedom” θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου από την Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, θα περάσει από τη Στούπα του Δήμου Δυτικής Μάνης και θα τερματίσει στην Καρδαμύλη.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου με εκκίνηση την Καρδαμύλη, θα περάσει από τη Βέργα του Δήμου Καλαμάτας και θα καταλήξει στην πόλη της Καλαμάτας. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οι αθλητές ξεκινώντας από την Καλαμάτα θα διασχίσουν τη Νέδουσα και θα τερματίσουν στην Αλαγονία. Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, οι δρομείς με εκκίνηση από την Αλαγονία θα περάσουν από το Δυρράχιο και το Νεοχώρι του Δήμου Μεγαλόπολης και θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας. Από την Πολιανή, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη Σκάλα και θα καταλήξουν στην Παλουκόραχη του Δήμου Οιχαλίας.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, η διαδρομή θα αναδείξει ιστορικά σημεία του Δήμου Οιχαλίας, καθώς με εκκίνηση από την Παλουκόραχη οι αθλητές θα διασχίσουν την Κατσαρού, το Σολάκι, τη Μερόπη, το Λουτρό, το Διαβολίτσι, το Άνω Ψάρι, το Δώριο και θα καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο Ραμοβούνι.

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου με εκκίνηση από το Ραμοβούνι, οι δρομείς θα περάσουν από τα Ζερμπίσια του Δήμου Μεσσήνης, το Καλογερέσι, τον Άγιο Νικήτα Σελλά και την Τριπύλα του Δήμου Τριφυλίας, ενώ θα καταλήξουν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Μανιάκι, θα περάσουν από τον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Μεσσήνης και τα Κάτω Μηνάγια τερματίζοντας στην Κορώνη. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η διαδρομή θα κινηθεί αποκλειστικά εντός του Δήμου Πύλου-Νέστορος από την Κορώνη, στη Μεθώνη και από εκεί στην Πύλο.

 Η τελευταία διαδρομή του «Run For Freedom», η 10η, θα γίνει τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου με εκκίνηση από την Πύλο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περάσουν από το Νιόκαστρο, να ατενίσουν τη Σφακτηρία και το Παλαιόκαστρο, ενώ θα διασχίσουν τα Κρεμμύδια και τη Σχινόλακκα.

Όλες οι διαδρομές έχουν ώρα εκκίνησης στις 08:15 π.μ.

Οι συμμετέχοντες

Στον δύσκολο αυτό αγώνα θα πάρουν μέρος με αλφαβητική σειρά οι εξής:

Μάριος Γιαννάκου, Al Marmoum Desert Ultramarathon Finisher (270km)

Ιωάννης Δημόπουλος, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km), Running Coach, Σύλλογος Σπαρτιατών Δρομέων

Κωνσταντίνος Dean Καρνάζης, The Ultra Marathon Runner, 50 Μαραθώνιοι - 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. - 50 Ημέρες, ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ

Βασιλική Καρπούζα, Ultra Marathon Runner

Βασίλης Κουμανάκος, Marathon des Sables Finisher (Sahara 250km), Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Γιώργος Λαζαρίδης, Πρωταθλητής & Μέλος Εθνικής Ομάδας Τένις με Αμαξίδιο

Χρήστος Μαυρίκιος, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

Γεωργία Μήτσιου, Badwater Ultramarathon Finisher (217km), Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

Αθανάσιος Μίχας, Ultra Marathon Runner

Άντζελα Τερζή, Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

Απόστολος Τζουμάκας, Ultra Marathon Runner

Δημήτρης Τρουπής, Pyrenees Stage Run Finisher (240km)

Δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Δρομείς του Συλλόγου Σπαρτιάτες Δρομείς

Οι διοργανωτές ευχαριστούν για τη στήριξη το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και τους δήμους Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Μεγαλόπολης, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.