Δεν ξεχνάει τον Kiptum ο μαραθώνιος του Σικάγο: "Τυχεροί που τον είδαμε στους δρόμους της πόλης"

 Runbeat Team   13:09 14-02-2024  

Δεν ξεχνάει τον Kiptum ο μαραθώνιος του Σικάγο: "Τυχεροί που τον είδαμε στους δρόμους της πόλης"


Ο Kelvin Kiptum δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας με κανένα μέλος της δρομικής οικογένειας να μην μπορεί να το πιστέψει. Οι διοργανωτές του μαραθωνίου του Σικάγο, του αγώνα όπου ο Κενυάτης έγινε ο νέος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση σημειώνοντας χρόνο 2:00:35 το 2023, αναφέρθηκαν στον χαμό του 23χρονου δρομέα.

Πιο συγκεκριμένα, με δήλωσή του, ο Carey Pinkowski, εκτελεστικός διευθυντής του αγώνα μίλησε για τον Kiptum, δείχνοντας τη λύπη που υπάρχει στις τάξεις της διοργάνωσης.

 

"Είμαστε σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι από τα νέα του πρόσφατου θανάτου του Kelvin Kiptum. Ο Kelvin ήταν ένας αθλητής που βγαίνει μια φορά στη γενιά του, στην κορυφή της καριέρας του και δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του βρισκόταν μπροστά του.

Ήμασταν τυχεροί που γίναμε μάρτυρες του μεγαλείου του στους δρόμους του Σικάγο. Παρότι θα θυμάται πάντα για τις επιδόσεις - ρεκόρ του, εγώ θα τον θυμάμαι ως ενα απίστευτο ταλέντο και έναν ακόμα πιο μαγευτικό άνθρωπο. Το αγώνισμα του μαραθωνίου υπέστη μια τραγική απώλεια. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται με την οικογένειά του" είπε στη δήλωσή του ο Pinkowski.