«Δέχομαι συνεχώς απειλές» | Ξέσπασε σε κλάματα ο Kipchoge - Τον κατηγορούν για τον θάνατο του Kiptum! (Vid)

 Runbeat Team   17:01 07-05-2024  

«Δέχομαι συνεχώς απειλές» | Ξέσπασε σε κλάματα ο Kipchoge - Τον κατηγορούν για τον θάνατο του Kiptum! (Vid)


Ο Eliud Kipchoge αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο BBC ότι φοβάται για την ζωή του, αλλά και της οικογένειάς του μετά από τα σχόλια που έχει διαβάσει online και τα μηνύματα που του έχουν στείλει μετά τον θάνατο του Kelvin Kiptum. Θυμίζουμε ότι ο Kiptum, που «πήρε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο από τον Kipchoge, τρέχοντας 2:00:35 τον περασμένο Οκτώβριο στο Σικάγο, πέθανε σε τροχαίο τον Φεβρουάριο, σε ηλικία 24 ετών.

 

Το τραγικό αυτό γεγονός δημιούργησε φήμες στο διαδίκτυο ότι ο Kipchoge είχε άμεση σχέση με τον θάνατο του συμπατριώτη του, με τον θρυλικό δρομέα να απαντάει: «Σοκαρίστηκα όταν έμαθα πως οι άνθρωποι στα social media έλεγαν ότι έχω σχέση με τον θάνατο του αγοριού. Ήταν τα χειρότερα νέα στην ζωή μου. Έλαβα τραγικά μηνύματα, ότι θα μου κάψουν το προπονητικό κέντρο, ότι θα κάψουν τις επενδύσεις μου στην πόλη, ότι θα κάψουν το σπίτι μου, ότι θα κάψουν την οικογένειά μου…».

Σοκαρισμένος, ο Kipchoge αποκάλυψε ότι φοβάται πλέον για την ζωή του: «Δεν συνέβη κάτι από αυτά που μου έγραψαν, αλλά έτσι είναι ο κόσμος. Είπα στην οικογένειά μου να προσέχει πολύ. Άρχισα να καλώ πολλούς ανθρώπους. Φοβάμαι όταν τα παιδιά μου πηγαίνουν και επιστρέφουν από το σχολείο. Είναι δύσκολο να ακούν ότι “ο πατέρας τους έχει σκοτώσει κάποιον”. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν προσπάθησα να καλέσω την μητέρα μου. Μου έδωσε κουράγιο, ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας» είπε δακρυσμένος.

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο, τόνισε επίσης: «Έχω χάσει το 90% των φίλων μου λόγω των σχολίων online».

Δείτε την συνέντευξη του Kipchoge στο BBC Sport Africa: