Δεν θα κατέβει σε αγώνες η Μαρία Μπελιμπασάκη

 Νίκη Μηλιαράκη   11:00 03-06-2021  

Δεν θα κατέβει σε αγώνες η Μαρία Μπελιμπασάκη


Την απόφαση να μην κατέβει στους αγώνες για να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η Μαρία Μπελιμπασάκη καθώς ο τραυματισμός της στο πόδι δεν της το επιτρέπει.

Η Λασιθιώτισσα πρωταθλήτρια των 400μ. τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς, προσπάθησε να είναι αγωνιστικά έτοιμη για να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως δεν τα κατάφερε. Ο αχίλλειος συνεχίζει να την ενοχλεί κι έτσι πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί φέτος και να δώσει τη δυνατότητα στο πόδι της να ξεκουραστεί. Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο «runbeat.gr» πριν λίγες εβδομάδες η Μαρία Μπελιμπασάκη είχε αναφερθεί στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ωστόσο ήταν αισιόδοξη ότι θα κατάφερνε να το ξεπεράσει.

«Μου έχουν πει ότι ο αχίλλειος μου είναι εκφυλισμένος σε τέτοιο βαθμό που δεν επιδέχεται χειρουργείο για να μπορέσει να φτιαχτεί το πόδι και να μην πονάει. Θα πρέπει να μάθω να ζω με αυτό και να κάνω προπόνηση με αυτό. Εάν με αφήσει θα είμαι τυχερή, εάν δε με αφήσει θα πρέπει αναγκαστικά να μείνω εκτός. Μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να είμαι μέσα και έξω από την προπόνηση. Δηλαδή μπορεί να χτίζω κάτι στην προπόνηση, να πηγαίνω πολύ καλά και μία μέρα να αρχίσω να πονάω, οπότε θα πρέπει να περιορίσω την προπόνηση, να μείνω πίσω. Έχω φτάσει να κάνω τέσσερις φορές restart. Να ξεκινώ από το μηδέν για να ξαναχτίσω ό,τι έχω χάσει από τους τραυματισμούς», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ είχε επισημάνει ότι θα πάλευε με νύχια και με δόντια για να βρισκόταν στο Τόκιο. (ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ).

Προς το παρόν η Μαρία Μπελιμπασάκη θα απέχει των προπονήσεων και θα επιστρέψει μόνο εφόσον αισθανθεί ότι το πόδι της μπορεί να αντέξει το φόρτο της προπόνησης.