Δεν θα μετρήσει λόγω λάθους των διοργανωτών η επίδοση Παγκοσμίου ρεκόρ της Grøvdal

 Runbeat Team   15:45 06-05-2021  

Δεν θα μετρήσει λόγω λάθους των διοργανωτών η επίδοση Παγκοσμίου ρεκόρ της Grøvdal


Η Νορβηγίδα Karoline Bjerkeli Grøvdal κατέρριψε πριν μερικές μέρες το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα δρόμου γυναικών, με χρόνο 14:39, όμως δυστυχώς δεν θα καταχωρηθεί επίσημα. Το ρεκόρ θα παραμείνει στην κάτοχό του, την Κενυάτισσα Beatrice Chepkoech που έχει κάνει χρόνο 14:43.

 

Το ρεκόρ της αθλήτριας από τη Νορβηγία δεν θα μετρήσει τελικά, καθώς η διαδρομή δεν ήταν ακριβώς 5.000 μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική απόσταση μετρήθηκε ξανά και αποδείχθηκε ότι ήταν 4.987,5 μέτρα, αντί για 5.000, δηλαδή μικρότερη κατά 12,5 μέτρα από όσο θα έπρεπε για να μετρήσει το ρεκόρ. Οι διοργανωτές απολογήθηκαν προς την αθλήτρια για το λάθος τους, που ουσιαστικά της στέρησε το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως αξίζει να σημειωθεί πως εάν συνέχιζε με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ταχύτητα στα τελευταία μέτρα του αγώνα, πιθανότατα θα είχε καταφέρει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, εάν η διαδρομή ήταν όντως 5 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο γεγονός θα πρέπει από τη μία να γίνει… μάθημα στους διοργανωτές, αλλά και από την άλλη να δώσει την κατάλληλη ώθηση και το πείσμα στην Grøvdal ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.