Diamond League: Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλοί άλλοι αστέρες στην Ντόχα

 Runbeat Team   12:58 09-05-2024  

Diamond League: Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλοί άλλοι αστέρες στην Ντόχα


Με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον διεξάγεται αύριο Παρασκευή 10/5 το μίτινγκ στη Ντόχα, το οποίο αποτελεί την τρίτη συνάντηση του Wanda Diamond League της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέλεξε το Κατάρ για να ανοίξει τη θερινή σεζόν και στόχος του είναι, μέσα από τους αγώνες, να είναι έτοιμος τόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Απέναντί του θα έχει τους Carey McLeod, Tajay Gayle και Simon Ehammer. Μετά την Ντόχα ο Μίλτος Τεντόγλου θα ταξιδέψει στην Κύπρο προκειμένου να αγωνιστεί στις 17/5 στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού.  

 

Στη Ντόχα θα βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία επίσης κάνει ντεμπούτο στη θερινή σεζόν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ευελπιστεί να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στις μεγάλες διοργανώσεις και η προετοιμασία της έχει επικεντρωθεί εκεί.

Παρούσες στην πρωτεύουσα του Κατάρ θα είναι επίσης η Αυστραλή Nina Kennedy και η Βρετανίδα Molly Caudery.

Το μίτινγκ στην Ντόχα, όμως παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και για άλλους λόγους. Το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι κορυφαίοι αθλητές και ορισμένες κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Ξεχωρίζει η παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Κένυας, Mary Moraa, η οποία θα κάνει το δεύτερο αγώνα της για φέτος στα 800μ. έχοντας συμμετάσχει στο Kip Keino Classic τερματίζοντας σε 1:57.96. Μαζί της στην εκκίνηση θα βρεθούν η Βρετανίδα Jemma Reekie, η πρωταθλήτρια από το Μπενίν, Noelie Yarigo, η Halimah Nakaayi από την Ουγκάντα, η Habitam Alemu από την Αιθιοπία και η Natoya Goule-Toppin από την Τζαμάικα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου από την Αιθιοπία, Freweyni Hailu είναι μεταξύ των αθλητριών που θα αγωνιστούν στα 1500μ γυναικών, ενώ δίπλα της θα είναι οι συμπατριώτισσές της Hirut Meshesha και Diribe Welteji. Επίσης θα αγωνιστούν οι Nelly Chepchirchir από την Κένυα και Jessica Hull από την Αυστραλία.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Κενυάτη «ασημένιου» Ολυμπιονίκη Timothy Cheruiyot, αλλά και των Narve Gilje Nordas, Samuel Tefera και Reynold Cheruiyot.

Στη δράση επιστρέφει επίσης η Beatrice Chebet, η οποία θα αγωνιστεί στα 5000μ. μαζί με τις Medina Eisa, Ejgayehu Taye, Nozomi Tanaka και Grace Loibach Nawowuna.

Στη Ντόχα θα βρεθούν και ορισμένοι από τους κορυφαίους σπρίντερ του κόσμου όπως οι Kenny Bednarek, Courtney Lindsey και Kyree King που θα αγωνιστούν στα 200μ. μαζί με τους Joseph Fahnbulleh και Aaron Brown.

Η Βρετανίδα Daryll Neita που κέρδισε τα 200 μέτρα στο Σούζου θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα έχοντας απέναντί της τις Tamari Davis, Celera Barnes και Natasha Morrison.

Δυνατός αγώνας αναμένεται και στα 400μ. των ανδρών όπου θα αγωνιστούν ο Ολυμπιονίκης Steven Gardiner και οι Muzala Samukonga, Bayapo Ndori και Leungo Scotch.

Η παρουσία του Alison dos Santos στα 400μ. εμπ. των ανδρών δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στην κούρσα, στην οποία θα αγωνιστούν επίσης CJ Allen, Yasmani Copello και Wilfried Happio.

Και στην τρίτη συνάντηση του Diamond League θα αγωνιστεί η Alaysha Johnson ευελπιστώντας σε έναν ακόμη καλύτερο χρόνο στα 100μ. εμπ.

Τον πρώτο του αγώνα για το 2024 θα κάνει και ο Ολυμπιονίκης του ακοντισμού, ο Ινδός Neeraj Chopra, ο οποίος θα έχει απέναντί του τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη Jakub Vadlejch.