Θετικό το ντεμπούτο της Κατερίνας Στεφανίδη στη Ντόχα

 Runbeat Team   7:51 06-05-2023  

Θετικό το ντεμπούτο της Κατερίνας Στεφανίδη στη Ντόχα


Στη Ντόχα άνοιξε χθες το βράδυ η αυλαία των Diamond League, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η Κατερίνα Στεφανίδη συμμετέχοντας στον πρώτο της αγώνα για τη θερινή σεζόν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προετοιμασίας και στη Ντόχα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να εμφανιστεί έτοιμη στις μεγάλες διοργανώσεις. Με καλύτερο άλμα στα 4.55μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση στη διοργάνωση.

 

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο στα 4.30μ. το οποίο ξεπέρασε με τη δεύτερη και στη συνέχεια είχε επιτυχημένα άλματα με την πρώτη προσπάθεια στα 4.45μ. και στα 4.55μ. Ο πήχης στην συνέχεια ανέβηκε στα 4.63μ. όπου η είχε τρία άκυρα άλματα. Η Στεφανίδη μοιράστηκε την τέταρτη θέση με την Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπρούνι που είχε τις ίδιες προσπάθειες.

Την πρώτη θέση πήρε η Αμερικανίδα Κέιτι Μουν με άλμα στα 4.81μ., η Τίνα Σούιτε ήταν δεύτερη με 4.76μ. ενώ την τριάδα έκλεισε η Σάντι Μόρις με 4.71 μέτρα.

Ο αγώνας στη Ντόχα είχε αρκετές εκπλήξεις με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο να έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.45μ., ενώ και οι Νιούμαν και Κένεντι έμειναν στα 4.30 μέτρα.

Ο επόμενος αγώνας για την Κατερίνα Στεφανίδη θα γίνει επί ελληνικού εδάφους στο Filothei Women Gala στις 17 Μαΐου.