Διαθέσιμες οι 1.500 τελευταίες θέσεις για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»!

 Runbeat Team   16:07 06-04-2022  

Διαθέσιμες οι 1.500 τελευταίες θέσεις για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»!


Από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (07/04) θα διατίθενται οι τελευταίες θέσεις για τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, μέσω του Κέντρου Εγγραφών που θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ – HELEXPO. Από το ίδιο σημείο θα γίνεται και η παράδοση του εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς.

Οι συνολικά 1.500 επιπλέον θέσεις ενηλίκων δρομέων που εξασφάλισε η Οργανωτική Επιτροπή θα είναι διαθέσιμες σε δρομείς με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε μη εμβολιασμένους δρομείς και θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO, από την Πέμπτη (07/04) έως και το Σάββατο (09/04), ώρες 10:00 – 19:00.

 

Από το Κέντρο Εγγραφών, κατά τις ίδιες ημέρες και ώρες, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό τους και όλοι όσοι έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν το εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Επιπλέον, και σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων δρομέων θα διατεθούν θέσεις συμμετοχής σε μη εμβολιασμένους δρομείς με την επίδειξη rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ την Κυριακή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής της διοργάνωσης που θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Κ.Υ.Α. και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.





Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 08:00, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Όλοι οι δρόμοι του αγωνιστικού προγράμματος θα έχουν ως κοινό σημείο τερματισμού το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του  www.atgm.grwww.alexanderthegreatmarathon.org