Δημήτρης Αντωνάτος: Στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

 Runbeat Team   13:59 21-12-2023  

Δημήτρης Αντωνάτος: Στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20


Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και ο νεαρός πρωταθλητής της σφαιροβολίας, Δημήτρης Αντωνάτος.

Ο 17χρονος ρίπτης έκανε αισθητή την παρουσία του το 2023, ενώ κατάφερε τέσσερις φορές να βελτιώσει την ατομική του επίδοση δείχνοντας ότι εξελίσσεται και βελτιώνεται. Στον αγώνα-στόχο της χρονιάς που ήταν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ανταγωνιζόμενος σπουδαίους αθλητές του εξωτερικού.

 

Ο Αντωνάτος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για την προετοιμασία του και μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Αρχικά αναφέρθηκε στην προετοιμασία του τονίζοντας: «Ήμουν στην Αθήνα για κάποιες ημέρες προκειμένου να κάνω προπονήσεις στο κλειστό του Αγίου Κοσμά γιατί στην Κεφαλονιά είχε λίγο κρύο».

Όσον αφορά στους στόχους του είπε: «Στόχος το καλοκαίρι είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη Λίμα. Μετά από τις περσινές εμφανίσεις έχω την αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε έναν μεγάλο αγώνα. Ξέρω ότι όταν μπω στο κλίμα του ανταγωνισμού μπορώ να ρίξω μεγάλες βολές».  

Αμέσως μετά τη διοργάνωση που θα γίνει στο Περού ο αθλητής που προπονείται με τον Γρηγόρη Τζωρτζιάδη θα εγκατασταθεί στο Κάνσας όπου κατέληξε να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο της πόλης.