Δήμος Κηφισιάς: «Για όλα τα αθλήματα το Ζηρίνειο - Επεξεργαζόμαστε τη σταδιακή διαμόρφωση δύο νέων χώρων για Στίβο»

 Runbeat Team   16:13 18-06-2022  

Δήμος Κηφισιάς: «Για όλα τα αθλήματα το Ζηρίνειο - Επεξεργαζόμαστε τη σταδιακή διαμόρφωση δύο νέων χώρων για Στίβο»


Ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση για το Ζηρίνειο στάδιο και τον στίβο του, ο οποίος αλλάζει μορφή προκειμένου να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δήμος δεν θα διώξει το ποδόσφαιρο από το Ζηρίνειο, ενώ εξετάζει νέους χώρους για το στίβο. Θυμίζουμε ότι ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΠΑΕ Κηφισιά.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Κηφισιάς είναι υπέρ του Αθλητισμού.

Υπέρ του Στίβου, υπέρ του Ποδοσφαίρου, υπέρ των Αθλούμενων, υπέρ των Φιλάθλων.

Το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης», εδώ και 70 χρόνια αγκαλιάζει όλα τα αθλήματα και τους προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές για την καλλιέργεια και την ανάπτυξή τους.

Επιστολή της Super League 2 γνωστοποίησε στον Δήμο ότι η ποδοσφαιρική μας ομάδα, «Αθλητική Ένωση Κηφισιάς» μπορεί να αγωνιστεί σε γήπεδο το οποίο θα έχει διαστάσεις 100 x 64 κατ' ελάχιστον, σύμφωνα με τον Κανονισμό Γηπέδων Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της UEFA.

 

Και ενώ θα χρειαζόταν να καταργηθούν έως και τρεις (3) διαδρομές πραγματικά εντελώς αδιανόητο για τον Δήμο μας, με τον περιορισμό ενός μόνο διαδρόμου εξασφαλίζεται αγωνιστικός χώρος διαστάσεων 99,50 x63,50 χωρίς ζώνες ασφαλείας από φυσικό χλοοτάπητα.

Με πλήρη συνείδηση ευθύνης προχωρήσαμε σε λύση η οποία προσφέρει λειτουργικότητα στον κλασικό αθλητισμό ακόμα και αγώνων και συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, στην ιστορική της έδρα.

Ποτέ δεν θα αδικούσαμε τον Στίβο τον οποίο και ενισχύουμε με πολλούς τρόπους.

Ποτέ δεν θα αδικούσαμε το Ποδόσφαιρο. Όπως στο σπίτι μας δεν διώχνουμε το παιδί μας επειδή μεγάλωσε και χρειάζεται χώρο, έτσι δεν θα χαρίζαμε σε άλλη πόλη την ομάδα μας, την «Αθλητική Ένωση Κηφισιάς». Θέλουμε οικογένειες με παιδιά να μπορέσουν να την απολαύσουν στην πόλη μας.

Δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ενδο-αθλητικός εμφύλιος. Κινούμαστε με νομιμότητα και επεξεργαζόμαστε τη σταδιακή διαμόρφωση δύο νέων χώρων για Στίβο».