Γαλλία όπως λέμε… Κηφισιά: Καταστρέφουν στίβο για να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος σταδίου!

 Runbeat Team   18:45 28-06-2022  

Γαλλία όπως λέμε… Κηφισιά: Καταστρέφουν στίβο για να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος σταδίου!


Μία υπόθεση που θυμίζει πολύ εκείνη που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα βγήκε στο φως στην Γαλλία. Πιο συγκεκριμένα, σε μία απόφαση ίδια με εκείνη για το Ζηρίνειο στάδιο, όπου καταστρέφεται μέρος του στίβου για να μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου, οι αρχές του Περιγκέ στη Γαλλία πρόκειται να καταστρέψουν στον στίβο του σταδίου Francis-Rongiéras.

 

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με στόχο οι κερκίδες να «έρθουν» πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο του ράγκμπι, για να δημιουργηθεί μία καλύτερη ατμόσφαιρα στους αγώνες. Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο του στίβου στη Γαλλία, με τους αθλητές να μαζεύουν υπογραφές ψηφιακά για να σώσουν το ταρτάν.

Πάνω από 200 άτομα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο στάδιο για τις προπονήσεις τους. Μία πρόταση που υπάρχει από την πολιτεία είναι η κατασκευή ενός κλειστού σταδίου, όμως υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το στάδιο ανακαινίστηκε το 2011.