Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη Ντόχα οι Στεφανίδη και Παπαχρήστου

 Runbeat Team   15:48 27-05-2021  

Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη Ντόχα οι Στεφανίδη και Παπαχρήστου


Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στο δεύτερο Diamond League της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται αύριο Παρασκευή 28/5 στη Ντόχα. Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Βούλα Παπαχρήστου είναι έτοιμες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να βελτιώσουν τις φετινές επιδόσεις τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη λίγες ημέρες μετά την επίτευξη του 4,80 μ. στο  Continental Tour στην Καλιφόρνια θα έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί για πρώτη φορά φέτος με τις Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) και Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), τις δύο αθλήτριες που θα αποτελέσουν τις βασικές αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Σιντόροβα θα κάνει στη Ντόχα τον πρώτο της αγώνα στον ανοιχτό, ενώ η Μόρις έχει περάσει φέτος τα 4,80 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει και η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ), με 4,93 μ. από τις 23 Μαΐου. Η Στεφανίδη έφτασε στη Ντόχα το βράδυ της Τρίτης και μετά τη Ντόχα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου θα γίνει η βάση της για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στην Ντόχα βρίσκεται από την Τετάρτη και η Βούλα Παπαχρήστου, που αύριο θα συμμετάσχει στον δεύτερο αγώνα της σειράς Diamond League. Η έμπειρη αθλήτρια ξεκίνησε τη σεζόν την περασμένη εβδομάδα στο Γκέιτσχεντ, όπου έκανε 13,62 μ. σε μια διοργάνωση που έγινε με βροχή και χαμηλή για την εποχή θερμοκρασία. Στο τριπλούν θα συμμετάσχει και η Γιούλιμαρ Ρόχας, που πριν λίγες ημέρες σημείωσε 15,43 μ. και έδειξε έτοιμη να απειλήσει ακόμη και το παγκόσμιο ρεκόρ (15,50 μ.).