Επέστρεψαν Παπαχρήστου, Σπανουδάκη και Αναγνωστοπούλου

 Runbeat Team   11:44 04-08-2021  

Επέστρεψαν Παπαχρήστου, Σπανουδάκη και Αναγνωστοπούλου


Τα πρώτα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου επέστρεψαν στην Ελλάδα από το Τόκιο καθώς ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης έφτασαν στην Αθήνα οι Βούλα Παπαχρήστου, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου και ο προπονητής Κώστας Βογιατζάκης.

Τα μέλη της Εθνικής μας ήταν εμφανώς κουρασμένα από το πολύωρο ταξίδι όμως τα λουλούδια και η υποδοχή των δικών τους ανθρώπων σίγουρα τους έφτιαξαν τη διάθεση. Παρούσα κατά την άφιξή τους ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Στις δηλώσεις της η Βούλα Παπαχρήστου επισήμανε: «Δεν ξέρω τι έγινε και στον προκριματικό του τριπλούν δεν πήγε τίποτε όπως ήθελα. Δεν μπόρεσα να λειτουργήσω. Δεν μπόρεσα να κάνω αυτά που έπρεπε. Ήμουν καλά το έβλεπα και στην προετοιμασία που προηγήθηκε των Αγώνων.

Στο Μισάτο ήταν πραγματικά πολύ ωραία. Οι άνθρωποι, ήταν φιλόξενοι, έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να διευκολύνουν τη δουλειά μας. Εξίσου εντυπωσιακές ήταν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεκούραση. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε και πόσο είμαστε έτοιμοι να δώσουμε». Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν άφησε ασχολίαστα και τα τελευταία τραγικά γεγονότα με τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα τονίζοντας: «Σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Όλα καλά με τους αγώνες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει κόσμος που εξαιτίας της φωτιάς υποφέρει, κινδυνεύει η ζωή του και χάνει την περιουσία του. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2018 και έλεγαν σε 20 λεπτά θα την σβήσουν με αποτέλεσμα να συμβεί αυτή η μεγάλη τραγωδία. Πολλά συμβαίνουν και καλό είναι να μπορούμε κάθε φορά να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».

«Ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου»

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου τόνισε από την πλευρά της: «Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα, ήμουν καλά και ήθελα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Μπορούσα, αλλά δεν βγήκε αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά είμαι ευγνώμων που συμμετείχα στους δεύτερους Ολυμπιακούς της καριέρας μου και κατάφερα να επιστρέψω υγιής. Κρατάω τα θετικά και προχωράω για τις διοργανώσεις του 2020.

Πρέπει να σταθεροποιηθώ στα 62,00 μ.- 63,00 μ. για να μπορώ να διεκδικήσω θέση σε όλους τους τελικούς της καριέρας μου. Είναι θέματα τεχνικής τα οποία πρέπει να διορθώσω για να μπορέσω να πάω μακρύτερα. Είναι στο χέρι μου μπορώ να στέκομαι σε μεγάλες διοργανώσεις. Στο Μισάτο οι εγκαταστάσεις και η φιλοξενία ήταν εξαιρετικές, μόνο με το φαγητό είχα θέμα», η Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε και στον τελικό του μήκους λέγοντας: «Ο Μίλτος είναι αθληταράς, το κρατούσε για το τέλος. Ήμουν εκεί και το έζησα», ενώ έκανε κι εκείνη αναφορά στην καταστροφική φωτιά στην Αττική. «Για άλλο ένα καλοκαίρι άνθρωποι κινδυνεύουν και χάνουν τις περιουσίες τους. Η σκέψη μας είναι μαζί τους. Ελπίζω να τελειώσουν όλα σύντομα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Την Αναγνωστοπούλου την περίμεναν οι γονείς της, τους οποίους είχε να δει από τον περασμένο Αύγουστο, με ένα πανό με αφιέρωση για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση.

«Στο 200άρι πήγα καλά»

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη που συμμετείχε τόσο στα 100μ. όσο και στα 200μ. είπε με τη σειρά της: «Η εμπειρία ήταν υπέροχη. Δεν με ενόχλησαν τα πρωτόκολλα. Πήγα να κάνω τη δουλειά μου δεν σκέφτηκα τις συνθήκες. Στο 200άρι πήγα καλά, αφού πλησίασα το ρεκόρ μου, όχι όμως τόσο καλά όσο έδειχναν οι τελευταίες προπονήσεις. Πέρασα όμως στον Ημιτελικό του αγωνίσματος και αυτό για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Το επίπεδο στο αγώνισμα είναι πραγματικά πολύ υψηλό. Στα 100 μ. δεν έτρεξα όσο καλά ήθελα, καθώς είμαι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, επηρεάστηκα λίγο από το γεγονός ότι στους διαδρόμους δεν είχα συναγωνισμό, αφού ο ένας ήταν κενός και στον άλλο έτρεχε αθλήτρια με χαμηλό ρεκόρ, με αποτέλεσμα να νιώθω έξω από την κούρσα. Οι συνθήκες στο Μισάτο ήταν εξαιρετικές. Στην αρχή αιφνιδιαστήκαμε λίγο με το ότι έπρεπε να μένουμε στα δωμάτια μας, να παίρνουμε το φαγητό στο καλάθι. Τελικά προσαρμοστήκαμε και όλα πήγαν καλά». Σε σχέση με τα νέα για τις φωτιές, η Σπανουδάκη δήλωσε: «Στη διάρκεια του ταξιδιού μας μάθαμε τα νέα για τις φωτιές στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό να συμβαίνει όλο αυτό. Η σκέψη μας είναι με όλους αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση».