Δύο κορίτσια από τη Σκωτία έτρεξαν 106 μαραθωνίους σε 106 μέρες και μπαίνουν στο Γκίνες

 Runbeat Team   9:29 08-06-2022  

Δύο κορίτσια από τη Σκωτία έτρεξαν 106 μαραθωνίους σε 106 μέρες και μπαίνουν στο Γκίνες


Στο βιβλίο Γκίνες αναμένεται να γράψουν τα ονόματά τους δύο σκωτσέζες δρομείς, οι οποίες κατάφεραν να τρέξουν τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθωνίους! Πιο συγκεκριμένα η Fay Cunningham και η Emma Petrie έτρεξαν 106 μαραθωνίους σε 106 μέρες καταρρίπτοντας ανεπίσημα το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους συνεχόμενους μαραθωνίους.

 

Η προσπάθεια των δύο κοριτσιών από το Αμπερντίν ξεκίνησαν στις 19 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Ιουνίου. Συνολικά έτρεξαν 4.469 χλμ., μία απόσταση που μεταφράζεται σε διαδρομή από τη Σκωτία ως την Κωνσταντινούπολη. Το όλο εγχείρημα έγινε για καλό σκοπό καθώς τα δύο κορίτσια συγκέντρωσαν 40.000 δολάρια  για τη φιλανθρωπική οργάνωση MND & Macmillian που ασχολείται με την άνοια.

Η Cunningham και η Petrie ήλπιζαν να συγκεντρώσουν 150.000 δολάρια στη μνήμη του πατέρα της πρώτης, Alan, ο οποίος πέθανε από άνοια. «Ξέρουμε και οι δύο ότι η ζωή είναι σύντομη και δεν θα έχουμε την ικανότητα να τρέχουμε για πάντα», είπε η Cunningham  και πρόσθεσε: «Ο πατέρας μου ήταν σε φόρμα και δραστήριος και μας ενέπνευσε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση».

Κατά τη διάρκεια των 106 ημερών το δίδυμο χρειάστηκε να αλλάξει επτά ζευγάρια παπούτσια και κατανάλωναν πάνω από 4.000 θερμίδες καθημερινά. Ο 100ος συνεχόμενος μαραθώνιος τους γιορτάστηκε στον Μαραθώνιο του Εδιμβούργου στις 29 Μαΐου, όπου και οι δύο τερμάτισαν σε λίγο λιγότερο από πέντε ώρες.


Το ζευγάρι περιμένει την επίσημη επαλήθευση από το Γκίνες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή το ρεκόρ το κατέχει η Νοτιοαφρικανή δρομέας Jacky Hunt-Broersma, η οποία έτρεξε 104 μαραθωνίους σε 104 ημέρες.

Και οι δύο δρομείς ήλπιζαν ότι αυτό το επίτευγμα θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους να βγουν εκεί έξω και να κάνουν κάτι που πάντα ήθελαν να κάνουν.