Ευρωπαϊκό Κωνσταντινούπολης: Πανέτοιμος για τον αυριανό προκριματικό ο Μίλτο Τεντόλγου

 Runbeat Team   11:59 02-03-2023  

Ευρωπαϊκό Κωνσταντινούπολης: Πανέτοιμος για τον αυριανό προκριματικό ο Μίλτο Τεντόλγου


Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους μεγάλους σταρ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ξεκινά σε λίγες ώρες στην Atakoy Arena της Κωνσταντινούπολης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίζεται στα προκριματικά του μήκους αύριο Παρασκευή 3/2 στις 8:10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και στόχος τους είναι να περάσει στον τελικό με ένα άλμα.

 

Το όριο πρόκρισης έχει οριστεί στα 7.95μ., επίδοση που θεωρητικά ο Τεντόγλου μπορεί να πετύχει εύκολα. Εξάλλου φέτος διανύει μία σταθερά καλή χρονιά με άλματα πάνω από τα 8 μέτρα, ενώ την καλύτερή του εμφάνιση την πραγματοποίησε στο Λιεβίν, όπου σημείωσε την κορυφαία επίδοση για φέτος πηδώντας στα 8.41μ., ενώ είχε άλλα τρία άλματα πάνω από τα 8.30μ.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου έφτασε στην Τουρκία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με την προσδοκία να φτάσει στην κατάκτηση του τρίτου χρυσού διαδοχικού μεταλλίου του στη διοργάνωση, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος άλτης στην ιστορία του θεσμού.

Ο 25χρονος πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες την προπόνηση του στο Atakoy Arena έτρεξε στο διάδρομο του μήκους, όμως δεν μπόρεσε να κάνει άλματα καθώς η βαλβίδα δεν ήταν στη διάθεση των αθλητών. Πήρε μία γεύση του αγωνιστικού χώρου, έπιασε ακόμη και την άμμο και έφυγε με χαμόγελο από το στάδιο καθώς το αξιολόγησε θετικά.

Βάσει δυνατοτήτων ο αθλητή του Γιώργου Πομάσκι δεν αναμένεται να χρειαστεί πάνω από ένα άλμα για να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος εκεί όπου θα συμμετάσχουν όσοι πετύχουν το όριο ή οι οχτώ καλύτεροι. Ο τελικός είναι επίσης προγραμματισμένος πρωινή ώρα και συγκεκριμένα στις 9:12 το πρωί της Κυριακής 5/3.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ θα υπάρχει livestreaming μετάδοση και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Δείτε τι είχαν δηλώσει Μίλτος Τεντόγλου και Γιώργος Πομάσκι για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης