Έφτασε την ώρα του αγώνα στο στάδιο ο Δουβαλίδης και έχασε την ευκαιρία για κάνει κάτι καλό

 Runbeat Team   12:49 04-02-2023  

Έφτασε την ώρα του αγώνα στο στάδιο ο Δουβαλίδης και έχασε την ευκαιρία για κάνει κάτι καλό


Δυσάρεστες εκπλήξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαλάσουν τον αγώνα του, αντιμετώπισε στο μίτινγκ του Μιραμάς στη Γαλλία ο Κώστας Δουβαλίδης.

Ο πολύπειρος αθλητής έφτασε στο στάδιο ακριβώς την ώρα που ο κριτής έβαζε τους αθλητές των ψηλών εμποδίων στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το πρόγραμμα των αγώνων που είχε δει δεν ανέφερε την προκριματική κούρσα. Αυτό είχε ως συνέπεια να αγωνιστεί δίχως να κάνει ζέσταμα και να τερματίσει σε 7.94, με μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί. Μισή ώρα αργότερα κάθισε πάλι στην εκκίνηση και διένυσε την απόσταση των 60 μ. εμπ. σε 7.91.

 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «Όταν έφτασα ένας γνωστός μου αθλητής μου είπε πως με φωνάζουν για τη σειρά μου. Κατάλαβα ότι δινόταν η εκκίνηση και τα έχασα. Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχα δει δεν ανέφερε τον προκριματικό κι εγώ έφτασα στο στάδιο θεωρώντας πως τρέχω αργότερα. Έβαλα καρφιά χωρίς ζέσταμα και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν δύο περάσματα. Όπως είναι φυσιολογικό έτρεξα πολύ συντηρητικά και με το άγχος ότι υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού», είπε ο Δουβαλίδης και συμπλήρωσε: «Μισή ώρα αργότερα έγιναν οι δύο τελικές σειράς όπου έτρεξα και πάλι χωρίς να κάνω κανονικό ζέσταμα. Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση και παράλληλα να συγκεντρώσω βαθμούς στο ράνκινγκ. Ευελπιστώ να αγωνιστώ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Πανελλήνιο».

Ο Δουβαλίδης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τις δυσκολίες της περσινής σεζόν, με στόχο να διεκδικήσει συμμετοχή στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Ο αθλητής συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα στα 60 μ. εμπ. στη Θεσσαλονίκη και πέτυχε 7.90.

Καλή κούρσα από την Βασιλείου στο Έρφουρντ

Ατομικό ρεκόρ στα 800μ. από την Ειρήνη Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου αγωνίστηκε χθες στα 800 μ. στο μίτινγκ του Έρφουρτ και τερμάτισε πέμπτη σε 2.07.18 δείχνοντας για μία ακόμη φορά σε πόσο καλή κατάσταση βρίσκεται. Η αθλήτρια συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στα 800μ. που ήταν 2:10.94 και δείχνει ικανή για ακόμα καλύτερους χρόνους ενόψει των εμφανίσεων της στα 400 μ. στους αγώνες που ακολουθούν. Η Βασιλείου μετέχει στους αγώνες του χειμώνα με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 3η κούρσα της έμπειρης αθλήτριας, η οποία έχει τρέξει φέτος τα 400μ. σε 54.36, ενώ πριν λίγες ημέρες διένυσε τα 600μ. σε 1.29.33.