Έφτασε τους 114 μαραθωνίους σε λιγότερο από 2:20 ο φανταστικός Yuki Kawauchi!

 Runbeat Team   18:00 10-05-2023  

Έφτασε τους 114 μαραθωνίους σε λιγότερο από 2:20 ο φανταστικός Yuki Kawauchi!


Ο Yuki Kawauchi συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, δείχνοντας ότι θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια ακόμα. Η Ιαπωνική «ατμομηχανή» του Μαραθωνίου που μεταξύ άλλων έχει γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που συμπληρώνει 100 αγώνες στην απόσταση με επίδοση κάτω από 2:20, συνεχίζει δίχως… φρένο, φτάνοντας πρόσφατα τους 114 μαραθωνίους στο συγκεκριμένο χρονικό όριο.





Στα 36 του, ο Kawauchi νίκησε στον Μαραθώνιο του Βανκούβερ στον Καναδά, σημειώνοντας χρόνο 2:17:05. Εκτός από το ότι αυτός ήταν ο 114ος μαραθώνιος την καριέρα του σε λιγότερο από 2:20, ο Ιάπωνας έφτασε και τους 126 συνολικά στην καριέρα του.

Μιλώντας για το κατόρθωμά του στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Runbeat το 2022, ο Yuki Kawauchi είχε μεταξύ άλλων τονίσει: «Πιστεύω ότι δεν είναι δύσκολο να το καταφέρει κάποιος έστω μια φορά. Αλλά 100 φορές δεν είναι εύκολο. Εάν καταφέρεις κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι τρέχεις για πολλά χρόνια. Ταυτόχρονα πρέπει να αποτρέψεις τραυματισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να διατηρήσεις το κίνητρό σου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Έφτασε τους 114 μαραθωνίους σε λιγότερο από 2:20 ο φανταστικός Yuki Kawauchi! runbeat.gr

Παράλληλα, ο Ιάπωνας είχε τονίσει ότι θα μπορεί να τρέχει για ακόμα 15 χρόνια σε αυτό το επίπεδο: «Νομίζω ότι θα μπορώ να τρέξω κάτω από 2:20 για τουλάχιστον 15 χρόνια ακόμη. Τον περασμένο Δεκέμβριο εδώ στην Ιαπωνία ένας 49χρονος δρομέας τερμάτισε Μαραθώνιο σε λιγότερο από 2:20.Επομένως νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και εγώ και να συνεχίσω με αυτές τις επιδόσεις έως αυτή την ηλικία».

Συνεπώς, ο Yuki Kawauchi θα μας απασχολεί για αρκετά χρόνια ακόμα και μένει να φανεί το πόσους μαραθωνίους θα τρέξει συνολικά με την συγκεκριμένη, φανταστική επίδοση.