Έγινε ο πρώτος αθλητής με χειρήλατο αμαξίδιο που τερματίζει το WMC με 7 μαραθωνίους σε 7 ημέρες σε 7 ηπείρους!

 Runbeat Team   18:36 08-02-2023  

Έγινε ο πρώτος αθλητής με χειρήλατο αμαξίδιο που τερματίζει το WMC με 7 μαραθωνίους σε 7 ημέρες σε 7 ηπείρους!


Ο Βρετανός Darren Edwards έγραψε ιστορία καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος αθλητής με χειρήλατο αμαξίδιο που τερματίζει στο World Marathon Challenge. Το WMC είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση, με τους δρομείς να τρέχουν 7 μαραθωνίους σε 7 ημέρες, σε 7 ηπείρους!

Ο Edwards αγωνίστηκε στους μαραθωνίους με το χειρήλατό του για φιλανθρωπικό σκοπό, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει σχεδόν 75.000 δολάρια για το πρόγραμμα «British Armed Forces Para-Snowsport Team».

 

Η… περιπέτεια του Darren Edwards και των άλλων αθλητών που έλαβαν μέρος στο challenge ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου από την Ανταρκτική, με τον Βρετανό να ολοκληρώνει τον αγώνα του σε 5:48:37. Στη συνέχεια το γκρουπ πέταξε για Νότια Αφρική και συγκεκριμένα για το Κέιπ Τάουν, με τον αθλητή με το χειρήλατο να τερματίζει σε αρκετά καλύτερο χρόνο, κάνοντας 2:52:04. Στη συνέχεια υπήρξε ένα πρόβλημα κατά την αναχώρησή τους από την χώρα, με μία ημέρα ξεκούρασης να δίνεται σε όλους τους αθλητές, κάτι το οποίο ανάγκασε τους διοργανωτές να «χωρέσουν» δύο μαραθωνίους σε μία ημέρα στη συνέχεια.

Ο Darren Edwards τερμάτισε σε 2:36:30 στον επόμενο μαραθώνιο, στο Περθ της Αυστραλίας, τρέχοντας στους 36 βαθμούς Κελσίου. Την επόμενη μέρα το γκρουπ ταξίδεψε στο Ντουμπάι με τον Edwards να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ με 2:23, ενώ στη συνέχεια έκανε 3:23:05 στον μαραθώνιο που έγινε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Μαδρίτη. Η… ταλαιπωρία των δρομέων ολοκληρώθηκε με τους αγώνες στην Φορταλέζα της Βραζιλίας (έκανε 2:36:59) και στο Μαϊάμι στις ΗΠΑ (έκανε 2:31:40). Με τον τερματισμό του στο Μαϊάμι, ο Darren Edwards έγινε ο πρώτος αθλητής με χειρήλατο αμαξίδιο που τερματίζει το World Marathon Challenge.

Πηγή: runningmagazine.ca