Εγκαίνια για την Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022 και συνέντευξη Τύπου

 Runbeat Team   8:40 10-11-2022  

Εγκαίνια για την Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022 και συνέντευξη Τύπου


Απομένουν μόλις δύο 24ωρα πριν την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και το ενδιαφέρον των φίλων του δρομικού κινήματος είναι απόλυτα συγκεντρωμένο σ’ αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Σήμερα το μεσημέρι θα δοθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα καθώς έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου, όπου το «παρών» θα δώσουν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, οι πρωταθλητές Κώστας Γκελαούζος και Κατερίνα Ασημακοπούλου, ο δημάρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή και ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

 

Η συνέντευξη θα δοθεί στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο στις 13:30 ενώ θα προηγηθούν τα εγκαίνια, στις 13:00, της Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022.

Θα παραβρεθεί επίσης ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει το φετινό μετάλλιο που είναι το τρίτο της σειράς το οποίο φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες “Μάχη του Μαραθώνα” που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός. Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον “Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490π.Χ.” που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κάθε χρόνο χαράσσεται έντονα πάνω στα μετάλλια και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε να δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές πεδίο.

Φέτος σειρά έχει το R.

Στο μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή “Λίκνο της Δημοκρατίας”.