Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο για το Πανελλήνιο βάδην, τι ισχύει για κλειστό στίβο και Πανελλήνιο ανωμάλου εδάφους

 Runbeat Team   12:51 13-01-2022  

Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο για το Πανελλήνιο βάδην, τι ισχύει για κλειστό στίβο και Πανελλήνιο ανωμάλου εδάφους


Εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το πρωτόκολλο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα Μέγαρα, ενώ ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στον καταρτισμό του Υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη διεξαγωγή αγώνων κλειστού στίβου και του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου εδάφους.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο ΣΕΓΑΣ προχώρησε στον καταρτισμό Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, που αφορούν στη διεξαγωγή αγώνων Κλειστού Στίβου, αλλά και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος,.

Τα δύο πρωτόκολλα, τα οποία πήραν την έγκριση της ΓΓΑ, συμβάλλουν στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των αθλητριών και των αθλητών, όσο και όλων των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση (προπονητών ,κριτών, εργαζομένων, ιατρικού και εργατικού προσωπικού κ.α.).

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να υλοποιήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου, δίχως να επιβαρύνει την εξέλιξη της πανδημίας και της Δημόσιας Υγείας.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις υγειονομικές εξελίξεις, τη διεθνή πρακτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics), τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων – συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, τα συνεχώς εξελισσόμενα επιστημονικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

Η ΓΓΑ είχε ήδη εγκρίνει και το πρωτόκολλο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην, το οποίο θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στα Μέγαρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών οι μετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες ανωμάλου δρόμου και βάδην.

Πρωτόκολλο για τους αγώνες σε ανώμαλο δρόμο

Πρωτόκολλο για τους αγώνες κλειστού

Πρωτόκολλο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. Βάδην