Εξασφάλισε το όριο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ο Γ. Κριτούλης

 Runbeat Team   11:36 22-01-2023  

Εξασφάλισε το όριο για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ο Γ. Κριτούλης


Ο Γιώργος Κριτούλης του Εφήβου Χίου ήταν ο νικητής στα 10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 35χλμ. βάδην στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, σημειώνοντας μία επίδοση που του εξασφαλίζει από νωρίς την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Ο αθλητής του Γιάννη Τζήκα τερμάτισε σε 45.46, επίδοση καλύτερη από το 46.00 που έχει η ΕΑ για συμμετοχή στη διοργάνωση του Αυγούστου. Ο νεαρός έδειξε από νωρίς πως είναι σε καλή κατάσταση και στην ουσία δεν απειλήθηκε από τους υπόλοιπους αθλητές.

 

Είμαι χαρούμενος γιατί κατάφερα να πετύχω τον αρχικό μου στόχο. Οι συνθήκες σήμερα ήταν πολύ καλές, αφού δεν είχε άνεμο. Τώρα θα συνεχίσω την προπόνηση μου με στόχο μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό. Ίσως αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, καθώς και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας μου“, είπε ο νεαρός, ο οποίο γυμνάζεται στη Χίο. “Πέρα από τη βοήθεια του προπονητή μου, έχω την υποστήριξη και του Χριστόφορου Μερούση, ο οποίος με βοηθάει πολύ σε ό,τι έχει να κάνει με την προπόνηση”. Ο νεαρός είχε πετύχει το όριο πρόκρισης και για το Ευρωπαϊκό Κ18 του Ριέτι, το οποίο όμως δεν έγινε λόγω της πανδημίας.

Ο πρώτος τερματισμός της ημέρας ήταν της Χάρις Ζαχαροπούλου (Ολυμπιάς Πατρών), η οποία ήταν νικήτρια στα 5χλμ. βάδην με 26.45.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Ο Ελισσαίος Μπαρδάκης (Ολυμπιάς Πατρών) νικητής στα 10χλμ. Κ18 με 52.07. Ο αθλητής της Ντίνας Μπορνιβέλη επέλεξε από νωρίς να δώσει γρήγορο ρυθμό στην κούρσα και να τον διατηρήσει μέχρι το τέλος. Καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Κώστας Παιδούσης (Έφηβος Χίου) με 54.10.