Εκπληκτική Μαρινάκου στο Μάντσεστερ, εξαιρετική επίδοση και από Βασιλείου!

 Runbeat Team   21:22 28-01-2023  

Εκπληκτική Μαρινάκου στο Μάντσεστερ, εξαιρετική επίδοση και από Βασιλείου!


Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Αναστασίας Μαρινάκου στο μίτινγκ του Μάντσεστερ, με την αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στα 3.000 μ. με 9.07.49, κάτι το οποίο αποδεικνύει πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

 

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια μ' αυτόν τον χρόνο έκανε και ατομικό ρεκόρ κατεβάζοντας περίπου 6 δευτερόλεπτα το προηγούμενο (9.13.75), με την ίδια να μπαίνει δυναμικά στη νέα χρονιά.

Στο ίδιο μίτινγκ συμμετείχε και η πρωταθλήτρια των 400 μ. Ειρήνη Βασιλείου, η οποία έτρεξε 600 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε δεύτερη σε 1.29.33, χρόνος που επιβεβαιώνει την καλή της κατάσταση.

Ελληνικές παρουσίες στη Βαρκελώνη

Δύο κούρσες πραγματοποίησε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στο μίτινγκ της Βαρκελώνης. Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε σε 8.27 στον προκριματικό των 60 μ. εμπ., ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα συμμετείχε και στον τελικό όπου πέτυχε 8.37 και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Στο ύψος μετείχαν η Δέσποινα Μαλταμπέ και η Παναγιώτα Δόση, που ωστόσο δεν ανέβηκαν όσο ψηλά θα ήθελαν. Αμφότερες ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην έκτη θέση με 1,75 μ. έχοντας στη συνέχεια αποτυχημένα άλματα στα 1,79 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους στη χειμερινή περίοδο με στόχο να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Ο Χρήστος Κοτίτσας ξεκίνησε τη χρονιά στη Βαρκελώνη διανύοντας τα 800 μ. σε 1.51.12, επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση. Η κούρσα ήταν αρκετά γρήγορη με τους πέντε πρώτους δρομείς να τερματίζουν κάτω από 1.50.00. Ο δρομέας της Πίτσας Παρχαρίδου στους αγώνες που ακολουθούν θα επιδιώξει να προσεγγίσει χρόνους κοντά στο ατομικό του ρεκόρ.