Εκτενής η αναφορά στην έγκριση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων των Αγώνων στη συνάντηση Αυγενάκη - ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   21:24 14-04-2021  

Εκτενής η αναφορά στην έγκριση Υγειονομικών Πρωτοκόλλων των Αγώνων στη συνάντηση Αυγενάκη - ΣΕΓΑΣ



Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη επαφή του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τη νέα πρόεδρο τους ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση διήρκησε για περισσότερες από δύο ώρες και συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας, ενώ πολύ ψηλά στην ατζέντα συζήτησης βρέθηκε το οικονομικό.

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς της νέας διοίκησης όμως δε δεσμεύτηκε όσον αφορά στο πότε θα καταβληθεί η α’ δόση της τακτικής χρηματοδότησης του 2021, ούτε για τον χρόνο εκταμίευσής της.

Παράλληλα, τέθηκε στον Υφυπουργό η επαναφορά χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας στο επίπεδο του 2019 (3.250.000).

 

Επίσης συζητήθηκε η αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων των τριών κέντρων του Υψηλού Αθλητισμού που χρησιμοποιούνται από Αθλητές της Εθνικής Ομάδας (ΟΑΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ), αλλά και την ανάγκη μέριμνας και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών όλης της χώρας. Ήδη πάντως στην περιφέρεια έχουν γίνει αρκετές εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στην έγκριση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Αγώνων Στίβου – Μαραθωνίου – Ημιμαραθωνίου και μαζικών Αγώνων, προκειμένου σταδιακά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η αγωνιστική δράση της σεζόν.

Παράλληλα ζητήθηκε η επαναλειτουργία Ακαδημιών Αθλητικών Σωματείων κάτι που ήδη έχει θέσει επί τάπητος και ο κ. Αυγενάκης.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των Σωματείων μέσω της αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η παράταση τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων.