Εκτός αγώνων και ο Nicholas Mboroto Kosimbei για χρήση απαγορευμένων ουσιών

 Runbeat Team   13:01 17-05-2023  

Εκτός αγώνων και ο Nicholas Mboroto Kosimbei για χρήση απαγορευμένων ουσιών


Ατελείωτη φαίνεται ότι είναι η λίστα των αθλητών και αθλητριών από την Κένυα που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάθε βδομάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις που δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Κένυα και φυσικά βάζουν σε σκέψεις την Παγκόσμια Ομοσπονδία για αντίστοιχο αποκλεισμό με τους Ρώσους αθλητές και αθλήτριες.

 

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU) έθεσε προσωρινά εκτός αγώνων τον Nicholas Mboroto Kosimbei για τη χρήση της απαγορευμένης Ουσίας Τριμεταζιδίνης. Ο 26χρονος, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 το 2014 στα 10.000 μέτρα, έχει ειδοποιηθεί και αναμένεται η απολογία του.

Πληροφορίες υπάρχουν επίσης ότι ντοπέ έχει βρεθεί και ένας σπρίντερ από την Κένυα το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα. Ο σπρίντερ μάλιστα είχε πρόσφατα σημειώσει ατομικό ρεκόρ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλοι αθλητές που έχουν βρεθεί να έχουν κάνει χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας.