Σε προσωρινή αναστολή λόγω ντόπινγκ ο Geoffrey Yegon
Runbeat Team 10:43 12-02-2025

Ένας ακόμη Κενυάτης δρομέας τέθηκε σε προσωρινή αναστολή από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου (AIU). Πρόκειται για τον Geoffrey Yegon ο οποίος κατηγορείται για χρήση απαγορευμένης ουσίας (Ακετονίδη Τριαμκινολόνη.
Ο 36χρονος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στον περσινό Standard Chartered Marathon της Σιγκαπούρης.
Στον συγκεκριμένο αγώνα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 2:16.06. Δεύτερος ήταν ο Abel Boniface Sikowo που τερμάτισε έξι δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ την τρίτη θέση είχε κατακτήσει ο Laban Kipngetich Korir τερματίζοντας σε 2:16.24.
Μετά την τιμωρία του Yegon, ο Sikowo θεωρείται πλέον νικητής του συγκεκριμένου αγώνα, στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο Korir και τρίτος είναι ο Jackson Kemboi Rutto.