Εκτός φυλακής με εγγύηση ο φερόμενος ως δολοφόνος της Agnes Tirop

 Runbeat Team   11:45 16-11-2023  

Εκτός φυλακής με εγγύηση ο φερόμενος ως δολοφόνος της Agnes Tirop


Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστή Robert Wananda, ο οποίος εκδίκασε χθες την υπόθεση της δολοφονίας της Agnes Tirop, να απελευθερώσει τον κύριο ύποπτο για τη δολοφονία της, Ibrahim Rotich, με εγγύηση.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Rotich έναντι εγγύησης που φτάνει τα 500.000 Ksh με περιοριστικούς όρους.

 

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της σπουδαίας αθλήτριας ο άνθρωπος που φέρεται να τη δολοφόνησε θα αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους. Ουσιαστικά του απαγορεύτηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή με μάρτυρες, να αποφύγει την επίσκεψη στην πόλη Ίτεν, όπου δολοφονήθηκε η Tirop και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την κομητεία Ουασίν Γκισού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Tirop ήταν από τις πιο ταλαντούχες δρομείς της Κένυας, ήταν κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ 10 χιλιομέτρων, είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια cross-country και δύο φορές “χάλκινη” παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ήταν εξαιρετική σε όλες τις επιφάνειες και το μέλλον της ανήκε, όμως η ζωή της κόπηκε πολύ απότομα στις 13 Οκτωβρίου του 20211.