Εκτός Μαραθωνίου Αθήνας ο Π. Καραΐσκος – Νόσησε από κορωνοϊό!

 Runbeat Team   19:48 11-11-2021  

Εκτός Μαραθωνίου Αθήνας ο Π. Καραΐσκος – Νόσησε από κορωνοϊό!


Ένα από τα φαβορί για να βρεθεί στο βάθρο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου δρόμου τέθηκε εκτός του μεγάλου Μαραθωνίου της Αθήνας, καθώς βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό λίγες ημέρες πριν τον αγώνα.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος συγκίνησε με το μήνυμά του, καθώς όπως τονίζει, όταν είδε το θετικό τεστ ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Έλληνας αθλητής είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή προετοιμασία για να διεκδικήσει μία από τις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος, όμως μένει εκτός την τελευταία στιγμή.

 

Όπως ο ίδιος ανέφερε μέσω ανάρτησης στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Η εβδομάδα του Μαραθωνίου ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο με μια προπόνηση που μου έδειξε ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και ίσως στην καλύτερη που έχω βρεθεί μέχρι στιγμής!

Τρίτη: ξύπνησα με βαρύ κεφάλι και το σώμα κουρασμένο, δεν αγχώθηκα καθόλου γιατί ήταν λογικό λόγω φορμαρίσματος και μείωση χιλιομέτρων, (λίγο πολύ όλοι νιώθουμε περίεργα και περνάνε διαφορά από το κεφάλι μας, αλλά με τα χρόνια μαθαίνεις και τα διαχειρίζεσαι).

Όσο περνούσε η μέρα το αίσθημα ήταν όλο και πιο έντονο και αποφάσισα να βάλω θερμόμετρο (37.2), ακόμα καθόλου άγχος καμία ανησυχία (καλό φαγητό, καλή ξεκούραση, ενυδάτωση, βιταμίνες, υδατάνθρακες και όλα θα πάνε καλά σκέφτηκα).

Το απόγευμα βγήκα για το χαλαρό μου τρέξιμο, επιστρέφοντας σπίτι έκανα ένα ζεστό μπάνιο έφαγα καλά και ξάπλωσα ένιωθα όλο μου το σώμα να καεί, βάζω θερμόμετρο (38.4) αρχίζω τα αντιπυρετικά και ακόμα παραμένω ψύχραιμος και αισιόδοξος.

Τετάρτη: Καθόλου καλό ύπνο, μπούκωμα, βήχα, φτέρνισμα και πόνο στο κορμί. Αποφασίζω να μην τρέξω καθόλου και να κάτσω σπίτι να ξεκουραστώ και να κάνω ότι απαιτεί η κατάσταση, (πυρετός 37.6-38.7)

Το απόγευμα κάνω δυο σελφ τεστ και βγαίνουν θετικά (άρχισα να σφίγγω δόντια και να προσπαθώ να κρατήσω τα δάκρυα που έφευγαν από τα μάτια).

Ακόμα είχα μια ελπίδα μοριακό τεστ, πήγα και έκανα περιμένοντας σήμερα απόγευμα το αποτέλεσμα.

Η Πέμπτη σχεδόν ίδια με την προηγούμενη με πυρετό, κομμάρες, ρίγη και το αποκορύφωμα έχασα ξαφνικά όσφρηση και γεύση (εκεί πλέον ήμουν 99.9% ότι νοσώ από κορονοϊό).

Μοριακό τεστ θετικό…

 

Το κλάμα με λυγμούς σαν μικρό παιδί, γιατί ένα όνειρο που περίμενα 2 χρόνια και είχα προετοιμαστεί τόσο καλά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δεν θα πω αν είναι άδικο η άτυχο ο θεός ξέρει και τον εμπιστεύομαι.

Αν και εμβολισμένος τον Ιούλιο που μας πέρασε νοσώ κανονικά με έντονα συμπτώματα.

Τώρα με καθαρό μυαλό θα εστιάσω στην υγεία μου και θα κοιτάξω μπροστά, θα σηκωθώ και σίγουρα πιο δυνατός το υπόσχομαι και το χρωστάω πρώτα στον εαυτό μου, στην οικογένεια μου και τους δικούς μου ανθρώπους και μετά σε αυτούς που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν.

Καλό υγιή τερματισμό σε όλους και να προσέχεται τους εαυτούς σας η υγεία είναι το παν!

Καλή αντάμωση».