Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Γεωργιάδου: «Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ΔΕΝ θα πάει στο Παρίσι»

 Runbeat Team   15:41 29-05-2024  

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Γεωργιάδου: «Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ΔΕΝ θα πάει στο Παρίσι»


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Δέσποινα Γεωργιάδου εξέφρασε μέσω ανάρτησής της την αγανάκτησή της για την μη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρά την προσπάθεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, η Γεωργιάδου ενημέρωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια βρίσκεται στο νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά χάνει την πρόκρισή της λόγω ενός αμφισβητούμενου συστήματος πρόκρισης.

 

Η απουσία της Δέσποινας Γεωργιάδου μάλιστα αποτελεί πλήγμα για την ελληνική ξιφασκία καθώς μένει εκτός Αγώνων μια αθλήτρια υψηλού επιπέδου που θα μπορούσε να διεκδικήσει μετάλλιο.

Στην ανάρτησή της η Γεωργιάδου αναφέρει τα εξής:

«Σας ευχαριστώ πολύ Ολυμπιακοί Αγώνες και Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας που με σέβεστε !!!!???? Είναι επίσημο... το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ΔΕΝ θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Όλη αυτή η προσπάθεια πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια. Πάντα σέβομαι τους κανόνες, αυτή τη φορά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορώ να είμαι σε αυτό το στάδιο αυτή την ημέρα. Πώς γίνεται να μην έχω δικαίωμα να είμαι εκεί; Δεν μπορώ να πω τίποτα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας μέχρι τώρα».

Η Ελλάδα δικαιούταν μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αυτή την πήρε η Δώρα Γκουντούρα με την κατάκτηση της 9ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο «Ακρόπολις» στις αρχές Μαρτίου.

Οι κατατάξεις Ολυμπιακής πρόκρισης «κλείδωσαν» την 1η Απριλίου και η Γεωργιάδου βρέθηκε στην 5η θέση της σπάθης γυναικών με 148 βαθμούς. Η Γεωργιάδου είναι η δεύτερη καλύτερη μεταξύ των αθλητριών που δεν έχουν εξασφαλίσει πρόκριση μέσα από τα ομαδικά, πίσω μόνο από την Δώρα Γκουντούρα που συγκέντρωσε 190 βαθμούς και θα βρεθεί στο Παρίσι.