Elaine Thompson-Herah: «Πραγματικά θέλω να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ»

 Runbeat Team   16:53 13-05-2022  

Elaine Thompson-Herah: «Πραγματικά θέλω να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ»


Η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, Elaine Thompson-Herah είπε πως θέλει πολύ να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα των γυναικών που έχει στην κατοχή της η Florence Griffith-Joyner με 10.49. Στόχος της Τζαμαϊκανής σπρίντερ είναι να καταρρίψει αυτή την επίδοση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει στο Όρεγκον φέτος.

 

Το ρεκόρ της Florence Griffith-Joyner παραμένει «ζωντανό» εδώ και 34 χρόνια, με την Thompson-Herah ουσιαστικά να επισημοποιεί την επιθυμία της να το καταρρίψει: «Ο βασικός μου στόχος είναι να κερδίσω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Θέλω όμως πραγματικά να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ. Νομίζω ότι εάν είμαι σε καλή μέρα και ο καιρός είναι καλός, τότε είναι δυνατόν» είπε στο BBC News.





Η έμπειρη σπρίντερ έχει ατομικό ρεκόρ 10.54, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη στην ιστορία, ελάχιστα μακριά από την κορυφαία επίδοση.

«Αυτή τη χρονιά θα γίνω 30 ετών και το να σπάσω το άνω των 30 ετών ρεκόρ της Griffith-Joyner θα ήταν απίστευτο. Θα γραφτεί σε όλα τα βιβλία της ιστορίας και δεν θα μπορεί να σβηστεί. Θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμένα» κατέληξε η Thompson-Herah.