Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Παίρνει μερίδιο και ο ΣΕΓΑΣ για την Ολυμπιακή Προετοιμασία

 Runbeat Team   13:18 03-05-2023  

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Παίρνει μερίδιο και ο ΣΕΓΑΣ για την Ολυμπιακή Προετοιμασία


Την απόφαση να επιχορηγήσει τρεις Ομοσπονδίες για την Ολυμπιακή προετοιμασία πήρε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας χθες Τρίτη 2 Μαΐου.

Στην Ολομέλεια υπερψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας και αφορά τα αιτήματα τριών Ομοσπονδιών ύψους 301.000 ευρώ.

 

Συγκεκριμένα θα δοθούν 250.000 ευρώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για όλα τα αθλήματα που έχει στις τάξεις της, 30.000 ευρώ για την προετοιμασία τεσσάρων αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο και 20.000 ευρώ στον ΣΕΓΑΣ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, ο Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Η ΕΟΕ συνεχίζει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των αθλητών και των αθλητριών μας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί στις Ομοσπονδίες τα χρήματα από το στοίχημα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι ο μοναδικός χρηματοδότης του ελληνικού αθλητισμού για την Ολυμπιακή Προετοιμασία. Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δώσει σχεδόν 900.000 ευρώ για τους αθλητές μας και θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο».