Ένα ακόμη σημαντικό κειμήλιο προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου

 Runbeat Team   10:14 24-06-2022  

Ένα ακόμη σημαντικό κειμήλιο προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου


Ένα ακόμη σημαντικό κειμήλιο προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου καθώς από την περασμένη Κυριακή 19 Ιουνίου έχει προστεθεί στην έκθεση η στολή της λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Σεούλ.

Ο παλαίμαχος πρωταθλητής στίβου και σημερινός προπονητής Στέλιος Μπίσμπας βρέθηκε στο Μουσείο και παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνος, κ. Στέργιο Τσίρκα τη στολή του ως Λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

Αυτό το σημαντικό έκθεμα θα κοσμεί το Μουσείο μαζί με τη Δάδα των συγκεκριμένων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ευχαριστούμε θερμά τον Στέλιο Μπισμπα, τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πλήθος διεθνών διοργανώσεων, όπως σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο αγώνισμα των 110μ με εμπόδια και 60μ. με εμπόδια σε κλειστό στίβο, κατέχοντας και πανελλήνιο ρεκόρ (13.61). Στην μετέπειτα αθλητική πορεία του, έχει διατελέσει και προπονητής στίβου.

Ο Στέλιος Μπίσμπας ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Κάλγκαρι το 1988. Την ίδια χρονιά ήταν τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στην τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Παρθενώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Έχει τιμηθεί για το ήθος του από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η στολή αυτή είναι ένα σημαντικό ενθύμημα της καριέρας του που χαρίζει στην Γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου τον Μαραθώνα. Η δωρεά του αποτελεί σημαντική προσθήκη στον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου».