Παρέδωσε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο από τη νίκη του στον 39ο ΑΜΑ ο Χ. Πιτσώλης

 Runbeat Team   15:58 24-11-2022  

Παρέδωσε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο από τη νίκη του στον 39ο ΑΜΑ ο Χ. Πιτσώλης


Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης παρέδωσε το μετάλλιο της νίκης του από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την αθλητική στολή που φόρεσε, αλλά και τα παπούτσια που φόρεσε στην διαδρομή, προς έκθεση στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ενημέρωση του Μουσείου:

Με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές γυμνασίου και λυκείου της πόλης του Μαραθώνα υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη 23/11/2022 στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, τον νικητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, Χαράλαμπο Πιτσώλη.

 

Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Μπούφης καλωσόρισαν εκ μέρος του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα τον κορυφαίο Έλληνα Πρωταθλητή και παρέλαβαν τα αθλητικά του κειμήλια.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης φανερά συγκινημένος παρέδωσε στο Μουσείο για μόνιμη έκθεση:

- το μετάλλιο της νίκης του στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

- την αθλητική του στολή

- τα παπούτσια της χρυσής του διαδρομής.

Παρέδωσε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο από τη νίκη του στον 39ο ΑΜΑ ο Χ. Πιτσώλης runbeat.gr

Στον χαιρετισμό του o Πρωταθλητής ευχαρίστησε τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι σε αυτό τον χώρο βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η ιστορία του Μαραθωνίου, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να αγαπούν τον αθλητισμό και να πιστεύουν στις δυνατότητές τους.

 Συγκινητικός και ο χαιρετισμός του γηραιότερου αθλητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, κου Στέλιου Πρασσά. Ο κος Πρασσάς απευθυνόμενος στους νέους τόνισε ότι " η άθληση είναι υγεία. Η ίδια η ζωή είναι αγώνας δρόμου και δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε στην μέση της διαδρομής μας."

Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ κος Βλάσης Καραβασίλης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κος Θανάσης Αλμπάνης κ.α.

Ευχαριστούμε θερμά τον σύλλογο καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα που πάντα στηρίζουν τις δράσεις του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Παρέδωσε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το μετάλλιο από τη νίκη του στον 39ο ΑΜΑ ο Χ. Πιτσώλης runbeat.gr