Ένα βίντεο που φέρνει τον αθλητισμό στο προσκήνιο

 Runbeat Team   19:54 22-02-2021  

Ένα βίντεο που φέρνει τον αθλητισμό στο προσκήνιο


Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που σκοπό έχει να προβάλει τα οφέλη του αθλητισμού και παράλληλα να δώσει σαφές μήνυμα κατά της βίας, της διαφθοράς, του αποκλεισμού και των διακρίσεων ετοίμασε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και δημοσίευσε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο Λευτέρης Αυγενάκη.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Εβίνα Μάλτση, ο Πύρρος Δήμας, ο  Εμμανουήλ Καραλής , ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Γιάννης Στεφανίτσης και η Εύα Χριστοδούλου πρωταγωνιστούν σ’ ένα βίντεο που δίνει σαφή μηνύματα.

Συνοδεύοντας το βίντεο ο κ. Αυγενάκης αναφέρει τα εξής: «Ευρεία κυβερνητική καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με αιχμή του δόρατος τα ισχυρά μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει η αθλητική οικογένεια και την επιρροή που ασκεί ο αθλητισμός σε κάθε κοινωνικό στρώμα.

👉Υλοποιούμε άμεσα μία εκ των 13 πρωτοβουλιών, που εξαγγείλαμε την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, τόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

👉Η κυβερνητική καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» αποσκοπεί στο να δυναμώσει η φωνή της καθεμιάς και του καθενός στην Ελλάδα απέναντι στη βία, τη διαφθορά, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς στίβους, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Να επανέλθουν οι αθλητικές και κοινωνικές αξίες στο προσκήνιο, μέσω της δύναμης και της μεγάλης επίδρασης του αθλητισμού και των πρωταγωνιστών του:

📍Να κυνηγάς τις διακρίσεις, αλλά ποτέ να μην κάνεις διακρίσεις.

📍Να ξεπερνάς τα όρια σου, αλλά κανείς να μην έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τα δικά σου όρια.

📍Να φοράς με περηφάνια το χρώμα της ομάδας σου και να μη σε νοιάζει το χρώμα του διπλανού σου.

📍Να μετράς νίκες, να μετράς ήττες, αλλά να μη μετράς πληγές.

📌Τώρα πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να θυμηθούμε τι πραγματικά έχει αξία.

👉Ο Αθλητισμός συμβάλλει δραστικά για μια καλύτερη ελληνική κοινωνία!».